dijous, d’octubre 05, 2017

La política i la vida.La política, tal i com la coneixem, és incompatible amb la vida. Et demana estar present a mil llocs diferents i a totes hores.


No és compatible amb fer el sopar. Conviu de males maneres amb anar a treballar. Dificulta poder desconnectar.

Però quan arriben els fills, les filles, o qualsevol dependència: la situació es torna insostenible.

La nostra cap de llista, l’Elena Martín, acaba de ser mare.

A la Coalició ICV-EUiA estem convençudes que un partit no només ha de tenir bones propostes, també ha de ser exemplar en la seva quotidianitat.

Així, tot i que la política municipal no contempla el permís de la maternitat, ni el de paternitat, hem decidit que cal que l’Elena exemplifiqui.

Cal que ella pugui ser a casa, durant aquest temps, i entre tot(e)s la suplirem en tots els espais on faci falta.

El cert és que la política és encara avui un món d’homes. I exemple d’això és la no previsió de permisos per a cuidar, maternitats, paternitats, res. El món privat segueix sent invisible, i per tant no contemplat.

Cal que provoquem els canvis necessaris per a ubicar la política al món real, per les dones i els homes que vinguin després.

És escandalós que exigim a les empreses que contemplin que la gent té vida, que necessiten altres temps per a altres dedicacions, entre elles la cura, i no ho exigim d’igual manera a la política. Exigim-ho!

Nosaltres creiem en els projectes col·lectius. Quan una persona no pot ser al davant, representant-nos, cal que la cobreixi una altra. Per això la gent vota una llista sencera a les eleccions. Totes som part del projecte. Totes podem ser l’Elena quan ella no hi pot ser.


Disfruta de la teva filla, Elena,
durant quatre mesos, nosaltres aixecarem la veu.


A per una política plena de vida!


 
 
 

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bravo

Pep Ripollès