diumenge, d’abril 27, 2008



Primer de maig. El dia internacional de la classe treballadora.

Com tots els anys, el moviment obrer d'arreu del món celebra aquesta data i posa al dia el quadre internacional de les reivindicacions socials. Els temps canvien, les classes socials es transformen i les injusticies, però, es manifesten amb velles i noves formes d'explotació i marginalitat.

El moviment obrer
, els sindicats de divers signe, recorden un passat comú de cultura obrera i de revolta social. Les esquerres han d'expressar el sentit històric del Primer de Maig i donar-li la projecció necessària en el context d'aquest nou segle, en la definició d'objectius socials alternatius i en la renovació de l'internacionalisme en base a una major cooperació i solidaritat entre els treballadors i treballadores d'arreu del món.
A casa nostra ens convé afinar les respostes adients al relat neoliberal i a les formes d'explotació contemporànies: la precarietat, l'atur, les deslocalitzacions i les diverses formes de discriminació i d'explotació. Caldrà, doncs, unir molts esforços polítics, sindicals i socials per afrontar el nou cicle, entre aquests els de la
Coalició d'Esquerres de Premià de Mar.
Informem que enguany la Coalició vol recordar el 4o'aniversari del maig de 1968. Aprofitarem aquesta ocasió per programar un cicle de debats, cinema i exposicions relacionades amb l'esdeveniment. Les dates d'aquest cicle són els divendres 16 i 23 de maig.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

bon recordatori del dia clau

Anònim ha dit...

el verd podria ser el color de la terra, el roig el dels treballadors i dels exclosos que hi viuen.
Junts en una sola proposta, roig i verd representen un altre socialisme adequat al segle XXI.

Anònim ha dit...

encara que ja quasi celebri el significat del primer de maig, entre no fer res i dir alguna cosa, almenys aquest misatge que fa la coali ho recorda. Segurament d'aquí uns anys quan es faci la història internàutica de Premià constarà que els de la coali recordaven el que representa el primer de maig. Gràcies per fer-ho.

Anònim ha dit...

oh sí, i tant, oh oh oh i què? oh oh sí sou molt savis oh! i què feu més? oh sí i què? us preocupa l'internacionalisme? oh sí, i que no es parli de la nostra nació, oh oh sí, savis!
ja vaig veure que us preocupa la festa major, oh sí oh! però el que preferiu és tot allò que fa que sigui exòtic, oh! sí! oh...més savis encara.
pica fort? ja, oh, sí i tant. els joves independentistes farem creixer la unitat popular i no estem per tanta teoria, pica? a que sí?
tindrem veu al municipi

Anònim ha dit...

Em pensava que el primat més antic d'Europa s'havia trobat a Atapuerca i es veu que n'hi ha un de viu a Premià de Mar. Cal protegir-lo és un espècimen tan endogàmic que perilla la seva pervivència.

penyabogarde ha dit...

al nostre amic que signa:
"organitza't i lluita" el recomanem una mica de distracció, per exemple LA CHAMPIONS!

Anònim ha dit...

Farem un comentari a quatre mans i a veure si ens en sortim:

Les més sinceres felicitacions a la vostra Coalició i als continguts generals que exposeu en aquest blog.
Us hem descobert des de la xarxa de blogs i ens ha sorprés gratament de que des del mateix espai polític d'Iniciativa i d'Esquerra Unida apareguin nítidament unes
referències clares al que forma part de l'ideal del ser d'esquerres.
Mentres la gestió de govern sotmesa al PSC fa mal a la gran idea original d'ICV i d'Esquerra Unida Alternativa, es pot observar gratament que les bases persisteixen en temes que es passen molt per alt. La crida al Primer de Maig d'enguany que presenteu és el mínim vital que ha de fer tota la gent que es creu d'esquerres quan arriba aquesta fita històrica.
Si avancem per la banda de baix del mateix blog podem veure que no us esteu de res en recordar i dir que el maig del 1968 va ser important i part de les nostres idees. Al mateix temps es parla de la memòria històrica de la lluita republicana. Ben fet.I ben segur que amb les idees i principis clars es pot estar més arrelat en els dies presents.
Us animen al vostre repte. Tant de bo s'encomani al conjunt de bases d'Iniciativa i d'esquerra unida que avui estan veient el camí equívoc de dependència del PSC que es fa des del govern de Montilla i que tard o d'hora caurà per la mateixa voluntat que tenen socialistes i CIU de fer una politica conjunta neoliberal i més complaent als interessos de les empreses i bancs.
Desem aquest blog en els "favoritos" de l'ordinador.

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...

david i lluïsa, anonims, eudald, bogarde, "organitza't i lluita", per raons diferents i alguna, més aviat crítica, heu dit la vostra en aquest blog. Aprofitem per convidar-vos a les nostres activitats i a seguir participant del blog. Efectivament, el maig és significatiu per les esquerres, aquest any reincidim en recordar-lo, parlem de l'esdeveniment del 68 i impulsem el Memorial 36. Actes de memòria que, al costat de la nostra activitat municipal i social, multipliquen les línies d'atenció de la Coalició. La Coali no es vol limitar al que som avui, ben segur que més enllà dels independents, d'ICV i d'EUiA, s'obriran espais de coincidència entre les esquerres disperses de Premià de Mar. Des de la pluralitat que anem fent, ens adrecem al nostre entorn i a la resta de formacions polítiques i socials de la població.