dimecres, de novembre 08, 2006


Valoració del resultat electoral a Premià de Mar i a Catalunya i de les expectatives del nou Govern d’Entesa

El grup coordinador de la Coalició d’Esquerres de Premià de Mar, reunit el dimarts 7 de novembre, ha debatut la nova situació postelectoral.
Les intervencions dels assistents a la reunió han coincidit en valorar molt positivament l’ascens electoral (en vots i percentatges) d’ICV-EUIA .
En el cas de Premià de Mar, sintonitzant amb els resultats generals, es valora molt positivament la consolidació del vot polític a la nostra coalició (per damunt del 10%) que situa en una bona línia de sortida de cara a les eleccions municipals del proper any.

Es valora amb nota alta la campanya electoral de la coalició, especialment el seu missatge inequivoc de Govern d’Esquerres i el desenvolupament dels diversos actes a la nostra localitat.

En termes generals ens preocupa, com ha de preocupar a tothom, la forta abstenció (malgrat que no ha impactat excesivament en el cos electoral d’ICV-EUIA) i mostrem la satisfacció per l’assoliment de la majoria d’esquerres que permet el GOVERN D’ENTESA.

En relació a la formació del govern, tot i que ens trobem en plena tanda de negociacions i “serrells”, les diverses intervencions a la reunió han coincidit en que cal assumir els nous reptes (especialment el que significa la responsabilitat de l’area d’interior), ampliar les actuacions en Medi Ambient i Habitatge (amb més competències) i dirigir el procés d’aplicació del nou estatut, a banda de les línies obertes a la darrera legislatura.

Algunes intervencions a la reunió han mostrat una decepció per el fet de que Joan Saura no hagi rebut el tracte institucional ajustat que mereix i que es podria haver concretat en l’obtenció d’una vicepresidència que visualitzés el sentit plural d’aquest nou govern.

S’ha acordat organitzar un acte públic d’informació i debat sobre el GOVERN D’ENTESA, a realitzar al nostre local del carrer del Segle, 5, abans de desembre. Informarem tant bon punt tinguem les dades i el diputat assistent.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo penso que està bé que iniciativa porti interior, el que passa és que ha estat una putada com ha anat tot. Icv no ha negociat bé. Ni ha fet valer el seu augment de vots ni res de res. Quan el psc i erc negocien un diumenge i li passen el que queda del pastel al saura un dilluns el que ha de fer saura és dir NO! Els que estaven fent mutis del tripartit donen pel cul als que van defensar-lo sempre i no n'aprenen els d'icv amb el lliri a la ma.

Anònim ha dit...

Comparteixo, en part, l'opinió d'en David. Però, reflexionant, me n'adono que hauria sigut molt fàcil per als socialistes i els d'esquerra vendre la negativa d'ICV al Departament d'Interior com una manca de maduresa política i de rebequeria. Malgrat tot, sóc del parer que ICV hauria d'haver arriscat més en les negociacions; el primer gol ens el van fer amb la sortida d'en Milà.

Anònim ha dit...

Les coses com són: Abans de signar el pacte, Montilla es descara davant dels microfons i declara, l'endemà de la manifestació gironina, que hi haurà MAT i interconnexió.
L'altre dia ja va dir el mateix sobre el 4r Cinturó. I encara no està signat el govern "dit d'entesa". Això sí, ICV-EUiA (la força escendent), comdemnats a l'ostracisme per els perdedors de l'altre tripartit (PSC-ERC), segueix encaixant tota mena de desconsideracions i "vetos". No n'hi ha prou amb la pinça carod-montilla per deixar a ICV-EUIA sense el tercer conseller i la vicepresidència segona, amb la unilateralitat addicional del cas INTERIOR, com per afegir més llenya...això sí, la coalició ecosocialista i alternativa, seguim sense aixecar la veu, sense dir el que és nostre, sense denunciar el setge sotmés des d'ERC i PSC per minimitzar els excel·lents resultats d'ICV-EUIA.

Em sona / ens sona (em consta a parer del que diuen tots els votants consultats) que la paraula ENTESA és cosa de DOS.

Anònim ha dit...

MONTILLA provoca abans de que el nomenin president.

Ahir més de 2000 persones es manifestaven contra la MAT a Girona, entre elles el grup municipal de ICV-EUIA de Girona i càrrecs d'ERC i un parell d'alcaldes socialistes de localitats afectades per la trama de la MAT.

Montilla es vol carregar el govern abans de que comenci la singladura i ho fa sense miraments, sense cap mena de protocol.

Això es diu ENTESA?

Quina barra!


Montilla no es talla.
La MAT i el 4 cinturó es faran perquè així ho volen els poderosos, és a dir, la Caixa, les cambres de comerç, el cercle d'empresaris, el grup GODO-La Vanguardia, el PSC i CIU.

I encara no està el govern en marxa. MONTILLA és així. Ja ho ha demostrat tallant les ales a la única força política que ha augmentat malgrat l'abstenció. ICV-EUIA ho té molt cru. ERC, entretant, ja té el vist i plau per normalitzar la llengua, organitzar aplecs i fer visites diplomàtiques a l'estranger.

I si algú no està content, que cridi, dins d'un ordre, doncs si es crida fora d'ordre, els mossos faran la resta i en Saura haurà de dónar dobles, triples i quadruples explicacions.

Això es diu ENTESA.

Una altra pena.

Anònim ha dit...

En pocos días esto huele a trifàsico de formol ante la barbaridad que le han colado al buenazo de Saura. No me molesta que se dedique a la consejería de interior. Lo gordo está en el desprecio chulesco que le han incoado los del PSC y de ERC a ICV después de un resultado electoral sin paliativos. Esto huele a la venganza de los perdedores. VIVA INICIATIVA quiero gritar, pero con toda la rabia del que aún cree un poco en la política. ERC y PSC han cometido una tropelía vulnerando los votos crecientes de la coalición ecosocialista. Una jugada indigna que tendrá que estudiar muy en serio la dirección de ICV y la dirección de EUiA.

Anònim ha dit...

es pot ser conseller d'interior al mateix temps que president d'un partit? és una preguna que em balla pel cap. No imagino Zapatero fent de ministro del interior o Chirac fent el mateix. Crec, amb tots els respectes i reconeixement a Joan Saura, que el conseller d'interior i de relacions institucionals hauria de centrar-se en les tasques de govern i que el nou president d'ICV hauria de ser de perfil ideologic en consonància amb un partit que a més de governar preten exhibir formes i propostes amb ideologia, mobilització i connexió amb el propi govern.
proposo a saura d'home fort d'icv al govern i a joan herrera com a nou lider del partit amb un equip renovat en companyia de la camats, el romeva, el milà i el propi saura.

Anònim ha dit...

Sense precipitar les coses, em sembla molt saludable que les bases i la gent propera a ICV diguin la seva sobre la nova etapa que començarà aquests dies.

Les novetats són vàries:

a) icv-euia ha incrementat la seva influència social i electoral. En termes estrictament electorals convé dir que la pujada en tots els ordres pressuposa que l'espai d'ICV-EUIA s'ha obert a cercles fins ara inèdits de la societat civil.

b) la traducció gubernamental de tot aquest ascens no sembla que respongui correlativament a la dada empírica (matemàtica, sobretot) de que dels tres partits del nou govern, qui puja ostensiblement és ICV-EUIA i qui baixa ostensiblement són els altres dos.

c) per molt que hi hagi una negociació acabada o segellada, crec que ICV-EUIA haurà d'insistir al llarg de la legislatura en aquest dèficit de reprentació i en el que suposa en relació als milers de votants. Cal visualitzar aquesta nova ubicació de la nostra coalició, al màxim nivell de representació política.

d) No em sedueix massa això d'Interior, ara bé, si som capaços de governar bé, ho hem de demostrar en qualsevol àrea. Tenim quadres competents en tots els àmbits de la gestió pública.

e) en aquest blog hi ha plantejaments relatius a una necessitat de reequilibrar la direcció política d'ICV. Ben segur que aquesta preocupació, derivada de l'acumulació de responsabilitats per part del Joan Saura, també deu ser una preocupació compartida per la pròpia direcció nacional del partit. Parlar de noms o de càrrecs pot semblar precipitat. Això no eximeix que alguns entenguin o entenguem que estaria bé començar a plantejar la necessitat de direccionar el partit en base al triple objectiu de govern-societat-organització, i que més enllà del govern, s'hauria de promocionar un nucli dirigent emergent amb noms com els que han sonat per aquest blog (Herrera, Boada, Camats, Milà, Romeva, etc.)

f) estaria bé que, enllestit el pacte, el conjunt de la gent d'ICV pugui valorar, intercanviar i digerir la nova realitat i les propostes necessàries per fer front al nou cicle ( es digui Congrés i Assemblea Extraordinària o Convenció o Jornades)

Anònim ha dit...

TODO ESTO ES MUY LOABLE Y LA CAMPAÑA DE ICV HA SIGNIFICADO UN HITO EN LA EVOLUCIÓN POSITIVA DE LA COALICIÓN CON MÁS VOTOS Y MÁS DIPUTADOS. PERO HAY UN MOTIVO DE INSATISFACCIÓN ANTE LAS PUYAS DE UNA ERC MUY HOSTIL EN LA NEGOCIACIÓN CON ICV-EUIA, LAMENTABLEMENTE LA "ENTESA" SE PRESENTA DE PUERTAS HACIA FUERA, CORRECTO, MÁS SE VA A SELLAR CON MUY POCA "ENTESA" A TENOR DEL TRATO RECIBIDO POR SAURA DE LA MANO DE CAROD.

PREGUNTARÍA:
¿QUÉ DIABLOS TIENE QUE HACER EL ELECTORADO DE INICIATIVA Y LA PROPIA INICIATIVA PARA QUE SEAN RESPETADOS SUS RESULTADOS POR LOS SOCIOS DE GOBIERNO?