dijous, de novembre 30, 2006



Ahir, dimecres 29 de novembre, ens va visitar el Salvador Milà, flamant diputat del nou grup parlamentari d'ICV-EUiA. En un acte celebrat a l'Espai de la Coalició, l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge, acompanyat de Quim Caimel (candidat a l'alcaldia de Premià de Mar) i de Joan Lleonart (president comarcal d'ICV), va tractar diversos aspectes del recenment format Govern d'Entesa Nacional.

El presentador de l'acte, Quim Caimel, valorava positivament l'increment del vot ecosocialista a escala local i animava a participar en el projecte municipal del 2007. Joan Lleonart va destacar l'increment absolut de vots i percentatges de la nostra coalició al Maresme i va descriure el nou panorama en termes de "favorable" a l'espai politic que representem.

Salvador Milà va mostrar la satisfacció per els resultats electorals i per l'assoliment d'una majoria d'esquerres que facilita la constitució del nou govern, tot i remarcant la necessitat de que l'esquerra verda i roja, incrementi el seu perfil i el seu discurs de canvi social i ecològic.

El debat entre els assistents es podria sintetitzar en el doble vessant de satisfacció per el creixement d'ICV-EUiA i per l'objectiu del nou govern, amb els matissos i reflexions pel fet de que aquests resultats no s'han vist reflexats de manera clara en el pes real que hauria d'assolir la nostra coalició al sí del Govern. El debat va incorporar intervencions sobre la necessitat de desplegar la coalició i ICV, en especial, com a referents de govern i de lluita social.

Van assistir unes quaranta persones, entre elles una representació de sindicalistes de la comarca.