dimarts, de maig 15, 2018

Posicionament del vot sobre Can Sanpere


Al ple d'abril l’equip de govern va presentar una proposta al ple referent a l’aprovació provisional de la modificació del POUM de la zona de Can Sanpere. Una proposta que no va ser aprovada donat que els grups de l’havien recolzat PP i Cs sobtadament van retirar el seu suport, arribant a la situació que els mateixos membres del govern (CiU i PSC) que feien la proposta no la van votar a favor. Conduint així la tramitació del POUM que havia de fer possible l’expropiació a un carreró sense sortida.

Cal recordar que aquesta modificació del POUM es va aprovar inicialment amb els vots de l’equip de govern (PSC i CiU), Cs i PP. El nostre grup vam votar en contra perquè aquesta modificació implicava la inclusió d’un edifici amb la possibilitat, no amagada, de vendre’l per fer 50 vivendes, es a dir que era contraria al resultat de la consulta popular i no respectava el principi de 100% públic.

El nostre grup sempre ha defensat i ha fet propostes per fer possible un Can Sanpere 100% públic, al mateix temps hem donat suport a totes les iniciatives fetes per l’actual, i pels anteriors, equips de govern que així ho garantien.

En aquest cas, i en relació a aquesta modificació, el govern no va recollir cap de les aportacions que vam fer durant la negociació, i va pactar la modificació del POUM amb el PP i Ciutadans, que eren els grups disposats a trencant l’acord de fer realitat un Can Sanpere 100% públic.

Així, els responsables de la situació actual, amb una tramitació del POUM aturada, són l’equip de govern i els grups municipals de Ciutadans i el PP, que van iniciar un camí que ara deixaran a mig acabar, amb les greus conseqüències que això implica per a la nostra vila.

Per tal d’evitar aquestes conseqüències i seguir treballant per fer realitat un espai 100% públic al centre de Premià,  des de la Coalició d’Esquerres hem estat disposats a tornar a negociar la modificació del POUM, però des de l’equip de govern se’ns ha negat cap possibilitat de pacte, fet que lamentem profundament.

La Coalició d’Esquerres sempre ens hem mostrat disposats al diàleg i l’acord, el que no podem tolerar és que des de la intransigència de no voler acceptar i comprometre’s amb cap de les nostres propostes se’ns demanin responsabilitats, quan els grups responsables de la situació actual s’inhibeixen i culpen a la resta.

El nostre posicionament continua sent contrari a la inclusió del mal anomenat edifici bufanda, aquest edifici que ha d’albergar unes 50 habitatges, i se’ns han negat totes les propostes que hem fet, així que de cap de les maneres podrem fer un vot favorable a aquesta proposta que el govern municipal torna a portar a ple. A veure si com a mínim aquesta vegada ells són capaços de votar-la a favor.

Per un Can Sanpere 100% públic!