dimecres, de febrer 28, 2018

La Coali en defensa de l'escola pública i al costat de la seva comunitat educativa.


L’escola pública no es retalla. 
L’escola pública es defensa.

De nou parlem de l’escola pública.
Ens agradaria parlar de la diversitat de projectes, de la creativitat de les AFAs i AMPAs o de la implicació de l’alumnat en el seu entorn.Però hem de parlar d’un nou atac del Departament d’Ensenyament, de la voluntat dels Serveis Territorials de tancar una línia de P3 pública i una d’ESO al nostre municipi.

I hem de parlar del menyspreu tant del govern municipal (CiU i PSC), com del Departament, cap a l’educació pública. I és que a Premià veiem com ens van imposant la privada sostinguda amb fons públics, tot i que els pares paguen el rebut cada mes. 

La decisió que pren el Departament ens portaria a un escenari de 6 línies públiques i 5 privades concertades. Si ho permetem, gairebé la meitat dels nostres infants hauran de pagar per estudiar, ja que se segueixen destruint places públiques.

A la Coalició ICV-EUiA ho tenim clar, defensem l’educació pública en totes les seves etapes.

I és per això que hem presentat, i aprovat en el ple, una moció per reclamar a la Generalitat que pagui el seu deute amb la nostra Bressol. Reclamem també que es dignifiqui el servei, amb una oferta de places suficient.Places, que en l’actualitat s’evidencien absolutament, i vergonyantment, insuficients. Reclamen una segona escola bressol.

I aquests dies no podem parlar d’escola pública sense plantar cara als atacs que PP i Cs pretenen fer al nostre sistema d’immersió lingüística. Un sistema que s’ha demostrat d’èxit, que garanteix la igualtat d’oportunitats, permet l’acollida dels nouvinguts i combat la segregació.

Davant els atacs a la pública i a la immersió, i sempre al costat de la comunitat educativa; plantem cara!