divendres, de maig 06, 2016

Una mica més a prop: La Mar Nova No Es Tanca.


Després de cinc dies d'ansietat i conflicte;


Dilluns, quan Serveis Territorials d'Ensenyament prenia la decisió incomprensible i no dialogada de tancar l'escola pública Mar Nova, i el Govern de Premià de Mar ho donava per fet. 

Dimarts, quan els pares i mares de l'Escola s'organizaven per a donar resposta a aquesta decisió; i un Change.org recollia mil firmes diàries, i els carrers s'ompliren de papers informatius; i els partits de l'oposició s'aliniaven amb l'opinió de les famílies.

Dimecres, quan l'escola s'omplia de missatges i pancartes, perquè #LaMarNovaNoEsTanca; quan el portaveu de l'AMPA Jaume Mora exposava per Ràdio Premià de Mar els motius pels quals aquesta decisió havia de revocar-se; quan un grup de pares i mares escrivien un document rebatint tots els possibles arguments que se'ls donaren per tancar-la.

Dijous, quan una delegació de l'AMPA acompanyada per la senadora d'En Comú Podem Maria Freixanet es trobaven amb tots els portaveus d'educació de tots els partits al Parlament; quan una assemblea de Ep! Escola Pública reunia pares i mares de les cinc escoles públiques i totes coincidien en que no podem permetre que es tanqui cap escola pública i es prepararen accions conjuntes.

I després que dimecres i dijous, portaveus de tots els grups polítics de l'Ajuntament es reunissin durant hores i hores per a provar de donar sortida al conflicte;

Sembla ser que avui estem més a prop de salvar La Mar Nova, doncs tots els grups municipals han aconseguit consensuar aquest full de ruta, que celebrem, recolzem, i que farem valdre a la reunió, el proper dijous, amb Serveis Territorials del Maresme.

Perquè La Mar Nova No Es Tanca.
I perquè l'escola pública és el nostre patrimoni.


Acord de tots els grups municipals sobre la situació de l'Escola Mar Nova
En relació al recent anunci per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d’integrar els 11 alumnes de P3 preinscrits a l'Escola Mar Nova a l'Escola Montserrat, tots els grups amb representació a l'Ajuntament de Premià de Mar, CIU, CP-CUP-PA, C’s, PSC, ERC-JxP-AM, ICV-EUIA-E i PP, han acordat:
Propostes per protegir l’oferta educativa del municipi i la millora de qualitat:
1. Convocar una reunió urgent de tots els grups municipals amb la direcció dels serveis territorials per expressar el nostre posicionament de mantenir oberta l’Escola Mar Nova, mantenint les 11 línies de P3 a Premià de Mar.
2. Defensar la línia de P3 pel curs vinent a l’escola Mar Nova per a les famílies que l’han demanat, especialment aquelles que ja tenen germans a l’escola.
3. Buscar la millor direcció que lideri el centre mantenint el model educatiu actiu.
4. Acordar amb els serveis territorials un seguit d’actuacions per garantir la millora de la situació als centres i fer possible la viabilitat a futur. Reclamant els recursos que pugui oferir el Departament per millorar el funcionament de les escoles, donant suport al model educatiu que té cada centre. I oferint una línia d’assessorament/acompanyament, si s’escau amb els recursos de l’Ajuntament, per a totes les escoles del municipi que vulguin fer millores pedagògiques als centres o introduir metodologies innovadores.
5. Vetllar perquè al Consell Escolar Municipal presenti diferents models educatius, i si s’escau, acompanyi als centres que ho desitgin a formar part de xarxes d’escoles innovadores que puguin donar-los suport.
6. Oferir la mediació i acompanyament de l’Ajuntament a les diferents comunitats educatives que ho sol·licitin.
7. Generar espais comunicatius per les bones pràctiques dels centres que ajudin a la visibilitat de  les escoles de municipi i incentivar la seva matrícula.
8. Que la redefinició del futur del mapa escolar de Premià de Mar es faci de manera conjunta i planificada a llarg termini des de la Comissió de mapa escolar generada al Consell Escolar Municipal.