dijous, de juny 13, 2013

Firma!


L’Estatut de Catalunya assegura que “les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna”. Aquest dret però no és una realitat.
Per aquest motiu, diverses organitzacions polítiques i socials s’han decidit a presentar una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) sobre la Renda mínima Ciutadana. Un projecte de llei que desenvolupi aquest dret. Si es recullen 50mil signatures ciutadanes, aquesta proposta arribarà al Parlament de Catalunya i haurà de ser debatuda i votada.
Cal que aquesta iniciativa tingui molt suport, molta repercussió, per tal que el Parlament es senti pressionat a prendre-se-la seriosament, a votar-la sabent que té el control del poble, cal que sigui molt difícil rebutjar-la.
Què és una Renda Garantida de Ciutadania? És una renda que tindrà dret a rebre qualsevol ciutadà o ciutadana quan es trobi en situació de pobresa. La quantia d’aquesta renda serà de 7.968€ l’any. La xifra establerta és la que el propi Parlament de Catalunya considera indispensable per a dur una vida digna a Catalunya. En el cas de persones amb pensions o salaris inferiors a aquesta quantitat, aquests seran complementats fins a arribar a la xifra de la dignitat.
L’accés a aquesta renda tindrà caràcter incondicional, no subjecta a cap obligació de seguir cursos, perquè el dret a la vida i a la subsistència ha de ser incondicional. Tindrà també caràcter indefinit, fins que la persona surti de la situació de pobresa.


Aquesta és una proposta factible, revolucionària i solidària; feta des de la convicció que cap persona a ha de viure en la misèria.
A Catalunya hi ha diners, molts, però estan en poques mans. 300 famílies controlen l’economia, els mitjans i les empreses del país. Exigim redistribució de la riquesa.
Des d’ICV-EUiA hem batallat per aconseguir aquesta Renda Mínima diverses vegades el Parlament. La proposta sempre s’ha tombat. Aquesta vegada, amb la presentació de la ILP per a la Renta Garantida, esperem que la pressió popular sigui suficient, que sigui superior a la que ha aconseguit ICV-EUiA fins al moment. Esperem que la ciutadania es mobilitzi, que pressioni, que s’asseguri que el govern que ha escollit legisla al seu favor.Per això us demanem que firmeu, allà on us sembli, moltes entitats i organitzacions recullen firmes. També podeu passar qualsevol dilluns a les 19h pel local de La Coali (ICV-EUiA), al carrer del Segle número 5 (darrera l’Ajuntament) de Premià de Mar, i demanar-nos el full per a poder firmar. Si anem juntes, ho podem tot.