divendres, de novembre 11, 2011

Mocions presentades per la nostra Coalició al ple d’octubre

La nostra Coalició en el ple d’octubre va presentar  una moció en defensa del dret a l’habitatge, instant al Govern de l’Estat a modificar la llei amb la finalitat de regular la  dació en pagament i adoptar les mesures necessàries per evitar els desnonaments per motius econòmics.

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial es preveu que a  Catalunya els anys 2011 i 2012 hi puguin haver entre 40.00 i 50.00 execucions hipotecàries.

En  aquesta moció demanàvem al Govern de l’Estat que, tal i com  proposen la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i altres organitzacions socials, aprovi una modificació de la regularització hipotecària que inclogui la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costes judicials) quedi liquidada, tal i com succeeix en altres països de la UE o als EEUU. A més ha de garantir també, amb efectes retroactius, que quedi condonat el deute d’aquells que ja han patit el desnonament en el marc d'una execució hipotecària.

També instàvem  al Govern de l’Estat a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies i persones en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària. Pels milers de desnonaments ja produïts, que s’aprovi amb caràcter d’urgència mesures destinades a què els milers de pisos buits d’aquests embargaments siguin posats immediatament a disposició de les famílies i les persones desnonades i sense recursos en règim de lloguer social, no superant el 30% de la renda familiar disponible.

Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups municipals, varen votar en contra un regidor de CIU i un altre del PP.

La segona moció en contra de les retallades de l’Escola Bressol i l’Escola de Música i presentada per ICV-EUiA-CRIDA PREMIANENCA - PSC, instava al Ple de l’Ajuntament de Premià de Mar, a manifestar el seu rebuig a les retallades de les subvencions previstes per als curs 2010-2011(amb caràcter retroactiu)  i  per al curs 2011-2012.

El Govern de la Generalitat té previst aplicar una retallada del 23% a les escoles de música i un 12% a les escoles bressol.

Aquestes retallades i tenint en compte la situació econòmica dels nostre Ajuntament repercutiran negativament en els preus públics que paguen les famílies que possiblement hauran d’assumir una part molt important de la retallada.

La nostra Coalició lamenta molt que aquesta moció no fos aprovada perquè  els grups municipals de CIU i PP van votar en contra.