dilluns, de novembre 21, 2011


Valoració de les eleccions generals del 20 de novembre.

Primer de tot volem agrair als premianencs i premianenques que ens han donat la seva confiança a les eleccions generals del dia 20 de novembre. Suport que ha permès a la nostra coalició obtenir tres representants al congrés dels diputats i passar de 183.338 vots el 2008 a 279.599 el 2011. Això ens ha convertit en la quarta força política catalana, i que juntament amb els companys d’IU ens ha permès formar un sòlid grup parlamentari d’onze diputats. Aquest grup serà el primer de defensar les conquestes socials aconseguides els darrers trenta anys amb l’esforç de la nostra societat.

A Premià de Mar la nostra formació política també s’ha vist recolzada amb el suport d’un nombre major de premianencs i premianenques (1.267 vots enfront als 886 vots del 2.008) cosa que ens esperona a mantenir la nostra lluita en la defensa de politiques ecologistes i d’esquerres.

Aquestes eleccions han quedat marcades per un fort creixement de la dreta catalana i espanyola (CiU, PP, UPyD) partidària d’aplicar politiques de sortida a la crisi, que sobretot afecten  les classes populars més vulnerables, i que per contra apliquen per altra banda polítiques que afavoreixen a qui més té (eliminació d’impost de successions, rebaixes fiscals a les rendes del capital) i per contra increment d’impostos indirectes com l’IVA.

Malgrat que tenim una llei electoral que afavoreix descaradament els interessos dels partits majoritaris, la representació actual del congrés està marcada per una major presència de les forces minoritàries, això permetrà que es puguin escoltar moltes de les diferents sensibilitats de la nostra societat. Tot i això la nostra coalició continuarà lluitant, com ha fet sempre, per la modificació de l’actual llei electoral que empobreix la nostra democràcia per una llei més justa i representativa.

Cal recordar que la participació en aquestes eleccions ha tornat a baixar a Catalunya, respecte anteriors comicis, fins i tot més que a la resta de l’estat espanyol. Aquesta abstenció mostra la desafecció de la gent davant d’uns partits majoritaris que apliquen polítiques que no donen resposta a les necessitats reals, i més immediates, de la nostra població.

Malauradament la victòria del partit popular per majoria absoluta, comportarà un retrocés clar dels nostres drets socials, laborals i nacionals.  Això no ho farà sense la nostra ferma oposició, tant des de les institucions com des del carrer, els catalans i les catalanes han de saber que la nostra coalició els defensarà allà on convingui. 

4 comentaris:

OBRINT PAS ha dit...

no us feu il·lusions doncs la Crida ja ocupem de llarg l'esquerra premianenca i és la veu més rotunda del ple i sense dependre de fora de Premià ni dels Països Catalans

s/ ha dit...

Company Obrint Pas,
a més d'estar escrit amb un to amenaçador, resulta que menteixes i és un menyspreu per la feina dels regidors de la coali. Molt desagradable és aquesta manera de fomentar rivalitats mentint així.

Anònim ha dit...

la coali mola més i altres encara han de passar per la prova municipal

Llorenç ha dit...

ja he dit en el comentari de l'altre article que em sento enganyat per CUP