diumenge, de setembre 11, 2011

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2011, manifest de la Coalició d'Esquerres


Aquesta és una jornada de celebració, però enguany, més que mai, és una jornada de reivindicació i lluita activa, pels múltiples atacs que està rebent la ciutadania de Catalunya.


Si l’any passat, l’11 de setembre es va caracteritzar pel clam contra la sentència del Tribunal Constitucional que retallava l’Estatut de Catalunya, aquest any també ens rebel·lem. I ho fem contra les resolucions del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia que acaben amb el català com a llengua vehicular a les nostres escoles.


El sistema d’immersió lingüística que fa dècades que s’aplica a Catalunya ha estat un model reconegut a escala internacional. Ha estat un model que ha servit per a promocionar l’ús i el coneixement de la llengua catalana i, alhora, per a garantir la cohesió social.

Davant d’això, des de la Coalició d’ICV-EUiA de Premià de Mar fem una crida a la rebel·lió. Demanem al conjunt de la ciutadania i al conjunt de la comunitat educativa que no acati la sentència. Que s’hi oposi de manera activa.


En la defensa de la llengua i de la cohesió social, ens tindran al seu costat.


A aquest atac a la llengua, en les darreres setmanes s’hi ha afegit la vergonyosa actuació de PSOE i PP (amb el suport del PSC) que, burlant el sentit més essencial de la democràcia, han dut a terme una modificació de la Constitució espanyola al dictat del que li ordenaven els mercats i la senyora Merkel.


Estem en contra d’aquesta modificació, pel fons i per la forma. Pel fons, perquè suposa constitucionalitzar les polítiques neoliberals i inconstitucionalitzar les postures d’aquells que creiem que és possible un sistema polític i econòmic que es basi en la justícia social. I per les formes, perquè PSOE i PP han negat el debat polític i social en una matèria tant important com aquesta. Nosaltres volem votar. Nosaltres volem un referèndum.


I tot això, enmig de la política de retallades contra l’estat del benestar que el govern està aplicant. S’estan tancant centres d’atenció primària i hospitals, s’està reduint el nombre de mestres i els recursos per a les escoles, s’està criminalitzant els sectors més desafavorits de la societat, mentre es perdonen els impostos als sectors més rics de la societat.


El govern de CiU és molt fort amb els més febles i molt feble amb els més poderosos.


Tot això, a qui més afecta és a les persones, a la ciutadania. Són les escoles i les famílies de Premià les que reben l’atac a la nostra llengua. Són els centres d’atenció primària de Premià els que veuen retallats els seus serveis. És la ciutadania de Premià la que veu reduïts els serveis públics i, per tant, la qualitat de vida.


És per això que ICV-EUiA de Premià de Mar volem mostrar el nostre rebuig frontal a totes aquestes polítiques i volem mostrar el nostre suport a totes les mobilitzacions que ja està organitzant la societat civil.

2 comentaris:

amb força ha dit...

però la nostra independència la demana molta gent premianenca de ERC, CIU, CRIDA Premianenca, REAGRUPAMENT, SOLIDARITAT. No la voleu?

xatrac ha dit...

Com en aquests partits que cites, dins els partits que formen la Coalició d'Esquerres de Premià i ha diverses sensibilitats en aquest sentit.

Com saps La Coali està fomada per ICV i EUiA, més persones idependents afins.

Esquerra Unida i Alternativa es defineix com un Moviment Polític i Social, nacional català i republicà, federal, anticapitalista, internacionalista i solidari en què conflueixen forces polítiques, socials i persones d´esquerres.

Iniciativa per Catalunya Verds com una formació política democràtica, catalanista, republicana, d’esquerres, ecologista, feminista, municipalista, d’homes i dones que fan seu el patrimoni i la història del PSUC i de l’ENE i del moviment obrer, compromesa amb totes les persones que volen transformar el món, superar el capitalisme i que comparteixen els valors de la justícia social, la pau, la igualtat, la radicalitat democràtica, la llibertat, la laïcitat i la solidaritat i que vol construir una societat basada en la democràcia i el socialisme.