dimecres, de novembre 19, 2008



ORGANITZA: LA COALICIÓ D'ESQUERRES

DIJOUS 4 DE DESEMBRE DE 2008
A LES 8 DELS VESPRE
AL CENTRE CÍVIC (C/Esperança,18)
PREMIÀ DE MAR


Intervé: MIREN ETXEZARRETA
Catedràtica d'economia aplicada de l'UAB


La Coalició d'Esquerres de Premià de Mar us convida a assistir a l'acte que presentem sobre la crisi capitalista. És important que ens dotem dels arguments i dels coneixements necessaris per tractar aquesta temàtica, oferir alternatives
 i impulsar les mobilitzacions que la situació requereix.
L'impacte mediàtic de la crisi ofereix visions reduccionistes, 
propagandístiques i contraposades. 
Ens trobem davant d'una crisi financera lligada al model neoliberal que regeix el capitalisme dels nostres dies. És una crisi financera i econòmica. És, també, una crisi que afecta la producció, el treball i la societat. 
Aquesta és una crisi sistèmica capitalista i és important coneixer el seu abast. 
Per poder estar informats, comptem amb la participació de MIREN ETXEZARRETA
catedràtica d'economia aplicada de l'UAB i destacat referent 
de l'economisme crític i dels moviments socials i sindicals. 
Us esperem el dia 4 de desembre. 




6 comentaris:

Anònim ha dit...

almenys vosaltres no us aneu pels cerros de Ubeda com altres i toqueu el tema més important.

Anònim ha dit...

icv i euia haurien de plantar al psc que és el partit de la caixa

Anònim ha dit...

molta gent a l'acte. felicitats a la coali per fer-lo possible.

Anònim ha dit...

una confèrencia i un acte que passarà a la historia de premià com un dia de trobada de força gent entorn d'uns valors de sempre, els de la lluita pel socialisme.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Que encara no ens adonem de manera col·lectiva de que el matrix mostra les seves debilitats, no ens ha d'eximir de fer l'esforç creatiu de demostrar-ho. La societat virtual d'occident ha viscut unes decades d'autoplagi. S'han difuminat els antagonismes a força de creure que el circ social que transmutava la classe treballadora en classe rampant, anava fent la seva peculiar festa. El catacrack financer retorna les coses al seu lloc amb la cruesa del negre sobre blanc. Els que abominaven de l'anticapitalisme ara s'apunten al discurs de la fallida del sistema i tothom reconeix -amb diverses versions contraposades- que la cosa ha petat. La socialdemocràcia, empresa partidista "rebenta revoltes", s'apunta al pim-pam-pum antineoliberal i, al mateix, temps, a la refundació capitalista sarkoziana via G2o. La dreta tanca files amb el doble discurs de "més del mateix" i més populisme nacionalista (la gallina dels "vots" d'or). Les esquerres noves i velles que han fet -de bona fe en molts casos- opcions de governamentalitat sota hegemonies socialdemòcrates, ara viuen (vivim) el debat incert sobre la conveniència (o no) de seguir aquesta pista subalterna. El que es reinventa i reviu és el sistema capitalista com a sistema global integrat de (in)civilització. Les esquerres pioneres -de quan encara ni tant sols s'emprava aquesta denominació- plantejaven la seva condició i identitat en funció del sistema que volien canviar. No cal fer el relat de les multiples manifestacions del que ha estat -amb grandeses i misèries- el paper del "ser d'esquerres" al llarg de la història. Vist amb perspectiva històrica, els anys de la deriva socialdemòcrata han estat (esperem-ho!) un illot enmig de l'oceà. Avui, just quan la complexitat de la societat de classes es redimensiona en clau de "crisi", convoquem l'espectre. Agitem els corrents del fil roig. Emplacem-nos, doncs, a refer la xarxa, a proclamar que el nostre programa no és altre que el nostre combat. Combat anticapitalista.

Com exclamava el professor de literatura portuguesa Basilio Losada, en una memorable conferència sobre Eça de Queiros al CCCB: "Ser de izquierdas es luchar contra el sistema capitalista y lo demás son pamplinas".

Anònim ha dit...

així així, canya el capital i endavant.