diumenge, de maig 25, 2008


La comarca que volem i el model que impulsa ICV-EUiA-EPM vé de molts anys enrera i té un apartat fonamental en els temes de la mobilitat.

No a la NII *

Per la gratuïtat de l'autopista *

Sense carrils addicionals ni actuacions que trinxin el territori *

En favor del transport públic *

Per un servei intensiu de les rodalies de Renfe *

Per la construcció inajornable del baixador de Can Pou/Camp de Mar *

..............................................................................................
Conferència
"La llei de la Memòria històrica i la realitat"
a càrrec de la historiadora Margarida Colomer
Divendres 13 de juny a les 20.00 hores
carrer del Segle, 5 de Premià de Mar (local COALI).

Aquest acte s’emmarca dins el Projecte Memorial 36 que es va presentar el passat 11 d’abril, en el context de la recuperació de la Memòria històrica a Premià de Mar. L’objectiu principal d’aquest projecte és de recollir i difondre les experiències dels que van viure les conseqüències de la Guerra Civil mitjançant la persecució, l’exili, la presó o la mort.

Margarida Colomer és mestre i historiadora. Ha estat una persona compromesa amb la cultura i la societat des de la militància política i sindical.. Ha estat regidora de Cultura, festes i ensenyament a Argentona del 1999 al 2003, per la llista de l’entesa (ICV forma part d’aquesta coalició local).
Destaca com historiadora en la recuperació de la memòria històrica, amb la publicació d’una dotzena de llibres de recerca històrica, entre ells la biografia de Margarita Abril i de Josep Calvet i Mora, el llibre “Cooperativisme i moviment obrer” i els estudis sobre la guerra civil a Argentona i a Mataró. El 18 de juliol de 1973 és la única dona de l’assemblea de Catalunya a Mataró.

.......................................................................

Del maig al juny:
Les línies d'atenció de la Coali estan obertes a la mobilitat sostenible, la participació ciutadana, l'objecció fiscal, el Maig del 68 i el memorial democràtic, entre d'altres punts d'intervenció.


El passat divendres va concloure el cicle dedicat al Maig del 68 en el seu quarantè aniversari. Han estat dues sessions multimèdia (cinema, exposició -encara visitable els dimarts-, muntatge audiovisual, films -Milou en Mai i Sympathy for the Devil- i taules rodones) que han acostat a Premià de Mar els esdeveniments d'una seqüència històrica que va marcar molts paràmetres de la vida política, cultural i social contemporània al món occidental i a casa nostra. Han participat, entre els ponents, Jaume García, Martí Rosselló, Xavier Gascó i Àngel Pagès, tots ells premianencs i en la confecció de l'exposició el company Jaume Salat.

L'altra línia d'atenció desenvolupada per la Coalició ha estat la sessió monogràfica dedicada a la Participació Ciutadana que va reunir 36 persones al Local de la Coalició, el passat dissabte 24 de juny, i que comptava amb les intervencions de l'Àngel Merino (del Departament de Participació Ciutadana de la Generalitat) i d'Andrés Naya (històric dirigent veïnal de la federació d'AA.VV. de Barcelona). L'acte fou coordinat per Jonatan Sánchez i Jordi Pascual i presentat pel regidor premianenc Quim Caimel.

Les properes activitats al Local de la Coalició corresponen al projecte del Memorial 36 impulsades per la gent de la Comissió de Memòria Històrica de la Coali. Estan previstes al llarg de juny.

S'ha format una secretaria de comunicació i d'organització que coordinarà el funcionament diari de la Coali. Està integrada per Rafa Fernández, Àngel Pagès i Lluís Soler. Així, doncs, els àmbits organitzatius de la Coalició són: l'assemblea (amb reunions ordinàries anuals i extraordinàries, el grup coordinador (obert a tota la coalició i que es reuneix tots els dimarts) i la secretaria d'organització i de comunicació. Altres grups de treball en funcionament són: El grup d'activitats al Local, la comissió de memòria històrica, la comissió de moviments socials, el grup de política municipal i la comissió d'educació.

Juny és, també, temps de reivindicació en favor de la mobilitat sostenible a la nostra comarca. ICV-EUiA-EPM recolza activament les mobilitzacions previstes per l'eliminació dels peatges de l'autopista, en contra del desdoblament i dels carrils paral·lels a l'autopista i per la conversió de la NII en un passeig que dignifiqui la façana marítima de les nostres viles i les reintegri al seu paisatge natural.

CAMPANYA
"OBJECCIÓ FISCAL 2008"

INFORMACIÓ A LA COMISSIÓ DE MOVIMENTS SOCIALS,
C/ SEGLE,5, ELS DIMARTS DE 8 A 9 DEL VESPRE.
PODEU CONSULTAR A:
http://docs.google.com/Doc?id=ddpn5wqt_0fq2nb4cp

2 comentaris:

Anònim ha dit...

joder, és que no pareu!

jo miro i escolto ha dit...

No parem perquè tenim trempera i encara que caiguin totxos de canto a ICV, a la Coali tenim paraigües de ciment