dilluns, de novembre 26, 2007


La Quarta Jornada Anual de la Coalició d'Esquerres es va tancar amb la concreció del marc d'actuació municipal dels propers mesos, la consolidació organitzativa de la Coalició i l'adopció d'una estratègia de pràctica sociopolítica al carrer.
L'assemblea va comptar amb una important representació del conjunt de l'entorn de la Coalició, amb una assistència superior a la de les anteriors jornades anuals.
Els tres documents presentats obtingueren el suport dels participants i la majoria d'intervencions van servir per enriquir les propostes, la qual cosa va generar un debat molt centrat en aspectes concrets.

El document 1 (moviments socials) va ser presentat per Àlex Rodríguez, Àngel Pagès i Lluís Soler. Es va centrar en l'estat dels moviments socials, la necessitat de comprometre l'entorn de la coalició al sí de la societat civil, la demanda de formes concretes de participació ciutadana i la dimensió sociopolítica que vol tenir la Coalició.
El document 2 (organització) va ser presentat per Jordi Tria, Martí Ramos i Rafa Fernández. Les propostes organitzatives tractaven de la nova realitat de la coalició, les incorporacions d'EUiA i de nous independents, els usos del local com espai cultural i polític, les formes conjuntes de finançament (informe complementari de Manel Egea) i el repartiment de responsabilitats en el funcionament de la Coalició.
El document 3 (municipi) fou presentat per els dos regidors, Quim Caimel i Alfonso Barreras, i per l'assessor del grup Manel Egea. Els temes tractats foren: el paper de la Coalició com a força d'oposició al govern CiU/ERC. La delimitació entre els temes de col·laboració i els de disenció (esment al pla d'acció municipal del govern en el qual, donada la naturalesa supramunicipal, dels temes -renfe, NII, port, etc.- caldrà establir grans consens entre totes les forces). Es valora encertada la línia d'oposició i d'afirmació del nostre perfil en els casos més recents com ara Plaça Nova, retribucions regidors i altres. Es reafirma, doncs, la Coalició com a grup d'oposició amb perfil propi marcat per el seu programa i ideari: d'esquerres, ecologista i alternatiu.

L'assemblea va incloure un homenatge a la figura històrica de Gregorio López Raimundo, amb l'audició de la cançó de Raimon "T'he conegut sempre igual com ara" i un parlament del nou president comarcal d'ICV Xavier Serra.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

va ser una grata sorpresa la gent que hi havia en un dia dificil com és el dissabte en que la gent té son i fa la siesta, fins dimarts

Anònim ha dit...

No m'anava bé aquest dissabte passat però quan pugui vinc

Anònim ha dit...

com a independent estic satisfet del funcionament de la sessió

penyabogarde ha dit...

Nosaltres us saludem des de l'equidistància i la independència que tenim amb tots els partits i el respecte a la vostra tasca.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

veig que els moviments socials ens saluden. bon senyal.

Anònim ha dit...

cordons! la coali rutlla bé!