divendres, de desembre 15, 2006





















Un dels objectius programàtics més ambiciosos que assumeix ICV-EUIA en el marc del nou govern de la Generalitat, és el les polítiques d'habitatge. Es tracta d'actuar en clau estratègica per fer front al problema de l'habitatge i ara, després de l'ajornament preelectoral, la llei d'habitatge coneguda com a "Llei Milà", ha estat presentada per el nostre company i conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar. La llei vol iniciar uns mínims de política pública en termes gradualistes i, de bon començament, aborda temes urgents com el marc legal davant del mobbing immobiliari, els pisos desocupats i altres mesures que podreu trobar clicant directament aquí: http://mediambient.gencat.net/cat/ciutadans/habitatge
ICV-EUIA destinarà els seus esforços en la divulgació, l'acompliment i el suport d'aquest marc legislatiu, de la mateixa manera que, -més enllà de l'administració i com correspon a una força de lluita i de govern-, donarà suport a les plataformes que expressen les reivindicacions relatives a aquesta temàtica i a la recerca conjunta de solucions. Després del desert normatiu dels governs de CIU, les esquerres comencen a bellugar fitxa.

10 comentaris:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

És un pas endavant necessari i que la dreta convergent no va fer i que ara acusa amb el PP de que és una llei COMUNISTA, literalment. Fins i tot diuen que és MARXISTA-LENINISTA, el Fernández Díaz. Si diuen això vol dir que la llei és notable i es mulla. Per això l'acusen d'INTERVENCIONISTA. Ja era hora que hi hagués intervencionisme!

Anònim ha dit...

m'agrada que ICV es mulli, el més facil seria disfressar-se d'artista,ocupar un espai industrial, demanar que l'estat et faci un teatret a mida, i a més demanar la dimissió del saura i del baltasar. també es més fàcil ser senzillament com el Montilla i no escoltar ningú o com el carod. icv ho té difícil perquè està d'acord amb la idea dels okupes, discrepa d'alguns metodes, vol canviar la llei i al mateix temps l'ha de fer complir, etc.
ICV està en el centre de l'huracà i té tots els merits del compromí, cosa que no tenen ni els 100% pracmàtics no els 100% contestataris.
Endavant!

Anònim ha dit...

és més facil ser 100% pragmàtic o 100% contestatari. el repte d'icv és admirable! i tant!

Anònim ha dit...

el més positiu de ICV EUIA està en que ha fet una aposta de risc i el que consta és el compromís d'estar en el govern i no fer partidisme com altres fan

Anònim ha dit...

Seria oportú que la coalició fes un acte sobre habitatge amb tècnics i experts en la matèria

Anònim ha dit...

Sí però molt em temo que afectarà sobretot a la gent que té un o dos pisets o dues casetes pels seus fills i ara els obligaran a llogar-les. La gent que té tantes propietats pot solucionar-ho creant S.L.s dins les seves empreses i ja està. És a dir, que crec que pringarà la gent de classe mitja que amb molts sacrificis ha estalviat en previsió de futur dels seus descendents. A mi em faria molta ràbia que m'obliguessin a llogar un pis que he trigat a pagar amb molta suor després de 30 anys pensant en els meus fills, i veure com al meu veí que va amb un Mercedes i cada finde va a sopars i de wiskies reclama un pis de lloguer quan jo no m'ho he patejat en plaers immediats.

D'altra banda, no trobeu que si el problema és l'especulació s'haurien de replantejar les lleis del sòl, la requalificació del mateix per part dels ajuntaments (que viu del preu del sòl municipal en gran mesura) i sancionar d'una vegada el diner negre tan fàcil de blanquejar a Espanya? Segons el Banc Europeu, el 50% dels bitllets de 500€ són a Espanya. Això ja ho diu tot, no?

Per tant, menys cinisme per part de l'Admisnistració i del Govern i més legislació correcta. També felicitar ICV per ser els primers en qüestionar-ho públicament però no puc estar d'acord amb aquesta postura si no ho arreglen des dels intestins dels Parlaments. Que la classe mitja hagi de pringar sempre comença a ser preocupant.

Anònim ha dit...

Antoni: Pues si dices que la clase media pringa, imagínate lo que pringa un pobre y dicho sea de paso me parecer notable que sea ICV-EUIA quien plantea un primer paso legislativo

Anònim ha dit...

És clar que qui pringa més és la classe més desfavorida; això és de calaix i no ho he desmentit en cap moment. Jo només apunto que quan la classe mitja comença a pringar és senyal que Espanya "no va tan bien". És més, un país s'enfonsa quan la classe mitja s'empobreix, i crec que comencen a existir aquests símptomes en la nostra societat. Per això considero que són uns cínics.

Intenten maquillar la situació en comptes de resoldre-la des de ben endins. No es pot solucionar un problema social amb la propietat privada de la classe mitja. Primer que amb l'article 43 de laConstitució es podrà evitar. O es canvien les lleis que afecten el sòl i l'especulació o hi ha una revolució i canviem de model d'Estat. Ara, fer que tots els que tenen propietats sense distingir qui les ha aconseguit legal o il·legalment perquè no s'ha volgut aturar aquest merder mentre molts es forraven no em sembla just. I que permetin un mercat lliure i especulatiu sense pujar els sous des del 1997 és també una responsabilitat dels nostres governants que votem cada 4 anys.

Anònim ha dit...

Conxo!!!

Quin debat més maco, entre el toni i el fede. Quina profunditat, que revolucionari i trencador, que vanguardista i innovador...
"Y de lo mio qué?"
A PREMIA DE MAR ICV VA VOTAR PER UN PLA D'URBANISME QUE PROPOSA EDIFICAR TOT O GAIRE BE TOT EL SÓL EDIFICABLE DE PREMIÀ.
Pot proposar les lleis que vulgui, però, ni sent pragmàtic, no sé si al 100%, ni contestari al 100%, ni al 20, 40 o 60, no ho acabo d'entendre. Si ICV no ha recolzat l'especulació és que jo sóc ruc. O aquest de la coali es pensen que ho sóc.
A veure si la proposta d'aquest incondicional al 100% i sense condicions es fa efectiva i feu un acte sobre l'habitatge a PREMIA DE MAR i m'expliqueu si dels 500 pisos que es faran hi haurà cap pels joves o grans, o de lloguer raonable. Però serà inútil, tot està lligat i ben lligat.
O si voleu, em compro una tenda de campanya i la planto a Can Sanpere, no diueu que serà públic, i públic vol dir que és de la comunitat. Ah!, però m'hauriau de possar alguns serveis, com ara aigua, gas i electricitat.

Vinga, continueu el debat, que mentrestant els especuladors van fent la seva feina, i els de la coali, a Premià de MAr, amb ells.

Anònim ha dit...

Joanet estas com un llum!