dimecres, d’octubre 11, 2006



l'1 de novembre:

GOVERN D'ESQUERRES!


Manifest de suport a la coalició d'ICV-EUiA

Les properes eleccions al Parlament de Catalunya han de significar la confirmació d’un govern d’esquerres i catalanista. La coalició ICV-EuiA ha tingut una participació rigorosa i coherent en el Govern de la Generalitat per mitjà dels seus Consellers Joan Saura, Salvador Milà i Francesc Baltasar.
Cal continuar en aquesta nova forma de governar Catalunya al servei de les necessitats de la ciutadania, del dret al treball sense precarietat, en el marc d’una economia respectuosa amb el medi ambient i impulsora d’energies alternatives.
ICV-EuiA ha promogut una altra política d’habitatge basada en el dret de tots els ciutadans i ciutadanes a una vivenda digna. També, la decidida recuperació de la memòria històrica ha estat segell d’identitat de l’acció de govern d’ICV-EuiA davant la falta de coratge d’altres forces polítiques.
ICV-EuiA ha estat una coalició responsable en l’experiència de govern, en saber fer dels ideals de l’esquerra, realitzacions possibles. En no caure en accions d’immaduresa política que han pogut ésser utilitzades per l’oposició enfront del govern. En ésser lleial envers els altres partits del govern. Un nou govern catalanista i d’esquerres ha de basar-se en la lleialtat compartida de les forces polítiques que en formin part.
Tenim Nou Estatut i ICV-EuiA ha tingut un paper de primer ordre en la seva consecució, amb actitud unitària i sense sectarisme. El desplegament del Nou Estatut exigeix un govern sensible a les desigualtats socials i a l’obligació de corregir-les i superar-les.
Cal una política de reconeixement i garantia dels drets dels immigrants. Una política de suport a l’empresariat que es compromet amb la inclusió social i el desenvolupament sostenible. Alhora, és necessari el decidit compromís per la cultura mitjançant la llei del Consell de les Arts i la Cultura. L’educació i la cultura, al servei de tots sense discriminació, constitueixen el capital essencial d’un futur en llibertat i justícia. Es per això molt important l’atenció a la recerca i al desenvolupament, a la qualitat de l’educació en tots el seus nivells.
La coalició ICV-EuiA ha fet del federalisme plurinacional el seu model i projecte d’organització territorial de l’Estat i de la Unió Europea. El nacionalisme conservador ha utilitzat sempre a Catalunya com a moneda de canvi. Hem d’impedir el retorn d’aquest nacionalisme que proclama als quatre vents la identitat catalana i després la ven a l’únic preu de perpetuar-se en el poder.
Cal a Catalunya un govern catalanista, europeista i federalista.
Davant de la confusió que produeixen les declaracions d’altres forces polítiques, volem manifestar el nostre suport a la coalició ICV-EuiA com a opció política que no estarà en un govern que no sigui declaradament d’esquerres i nacional català.
Per això fem una crida en les properes eleccions a votar Joan Saura, a votar ICV-EUiA.

PARTICIPEU I ADHERIU-VOS A LA COALICIÓ.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ICV sou els unics que no heu fet merder i mereixeu un resultat en consonància a la vostra feina. Sort i endavant!

COALICIÓ D'ESQUERRES ha dit...

prenem nota