dissabte, de gener 28, 2017

Diem no al tanatori i als bancs al centre de la Gran Via, entre altres propostesAl gener CiU i PSC van proposar al Ple vint modificacions del Pla d’Ordenació Urbanística. D’aquestes n’hi havia algunes necessàries per errors anteriors, però n’hi havia d’altres, amb un fort impacte.

Com per exemple la de donar permís per obrir un tanatori a la Residència Ca n’Amell. Actualment aquesta té un tanatori per a les persones usuàries de la residència. La proposta era permetre  un tanatori obert al públic.

Tot això sense cap debat sobre la necessitat de tenir un tanatori al municipi, sobre la idoneïtat de la millor ubicació, o sobre les dificultats que sigui Premià de Mar (el poble més dens del Maresme) qui assumeixi un tanatori comarcal.

Una altra proposta és la de permetre que bancs i caixes tornin al tram central de la Gran Via. Les entitats bancàries suposen una gran competència pel comerç, ja que aquest no pot competir amb els preus de lloguer que ofereixen, de manera que posen en risc el teixit comercial del centre.

D’altra banda, tenen activitat els matins de dilluns a divendres, provocant certa desertització. És per això que es va regular, i ara tornen a tenir via lliure!
A ICV-EUiA creiem que la planificació urbanística, en especial la d’un poble malmès com Premià, s’ha de definir en base a les necessitats de la població, cal consultar i fer processos participatius.


Ben al contrari, Premià l’han urbanitzat a cop d’iniciativa privada. El resultat és evidentment negatiu i el problema s’enquista ja que de les modificacions proposades, les substancials venien de la iniciativa privada i cap per proposta política.