diumenge, de juliol 05, 2015

Discurs ple de constitució de l'Ajuntament

Regidors i Regidores, amics i amigues, públic assistent; en nom de la Coalició d’Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa, molt bon dia a tothom.
En primer lloc volem reconèixer la victòria de Convergència i Unió i del senyor Buch. El resultat de les passades eleccions els dona novament l’oportunitat de gestionar allò públic, han estat el projecte polític amb més recolzament i els felicitem per això.

En segon lloc volem reconèixer també els bons resultats de Crida Premianenca que ha estat la segona força i ha doblat els seus representant. Us felicitem per aquests bons resultats, tot sabent que tenim un camí comú a fer.

Volem felicitar també a Esquerra Repúblicana per haver recuperat la representació a l’Ajuntament i a Ciutadans per la representació obtinguda.

I volem també agrair a cada una de les persones que ens ha fet confiança i ha recolzat el nostre humil però ambiciós projecte. Un projecte que va més enllà d’un programa configurat amb mesures més o menys concretes. Un projecte que es construeix de valors, de ferms principis i de l’experiència compartida.

Tenim un projecte ambiciós, de transformació de la nostra ciutat en un lloc més just, més net i més lliure, i volem fer-ho amb vosaltres, amb els veïns i les veïnes, amb les associacions i entitats, amb les plataformes i també amb les forces que amb representació o sense compartim aquest model de ciutat.

La configuració que resulta de les eleccions del 24 de maig no ens fa possible treballar per aquest projecte des del govern, però no renunciem a ell i treballarem cada dia, punt a punt i trobada a trobada per fer-lo realitat.

Treballarem amb respecte i amb sinceritat amb totes i cada una de les forces que configuren el ple, evidentment amb algunes ens trobarem amb més comoditat i amb d’altre haurem de fer més esforços per ser capaces de trobar els punt d’unió. Creiem que aquest és el principal mandat que ens han fet, tenir prou alçada per cooperar malgrat les diferències, i La Coalició ens sentim còmodes amb aquest mandat.

Com deia, no renunciem al programa que hem elaborat, a les mesures que en les assemblees hem recollit. No hi renunciem perquè han estat moltes les persones que han fet aportacions i moltes les persones que representem. Així doncs, vull aprofitar per dir que des d’ara, com hem vingut dient durant la campanya, tenim un primer i clar objectiu, fer de Premià de Mar un poble més just, amb menys desigualtat, fer front amb contundència a la situació de pobresa i precarietat que masses veïns i veïnes pateixen. Des de l’oposició i des del carrer treballarem amb tothom que comparteixi la nostra lluita.
Des de l’oposició i des del carrer lluitarem també per fer un Ajuntament més transparent i participatiu, en el que els veïns i veïnes prenguin decisions quotidianes sobre les seves vides; lluitarem per resoldre els problemes de neteja que patim. Farem força per recuperar la platja com a espai de lleure, de coneixement i de respecte del medi natural. I combatrem amb totes les nostres forces projectes especulatius i gens sostenibles per a un espai com el Port.
No defallirem en la lluita per una educació pública de la màxima qualitat i farem front comú per buscar solucions als problemes de mobilitat que tenim (la C32 i la NII, l’autobús i la Renfe).
La nostra lluita és des de la institució i des del carrer, per això volem acabar aquestes paraules animant-vos a participar demà diumenge 14 de juny en la manifestació que la plataforma per l’estació ha organitzat. Us animem a ser moltes les que diguem prou i les que exigim solucions. Us esperem a les 11 a la Plaça dels Països Catalans.

Som al davant d’un horitzó d’esperança que molts compartim, un horitzó en el que junts i juntes provoquem un gir en favor de la gent.


Moltes gràcies i salut!