dimecres, de febrer 19, 2014

Nosaltres parim, Nosaltres decidim


La Coalició d’Esquerres de Premià, ICV-EUiA, volem expressar el nostre rebuig a la contrareforma de la llei de l’avortament, que és un atemptat contra els drets de les dones i implica una involució que només els sectors més retrògrads de la societat recolzen.

Aquesta llei ens tornaria als temps dels “avortaments de primera i de segona”, en paraules de Cristina Bigordà, presidenta de Dones amb Iniciativa.
Per a Bigordà, negar el dret al propi cos és un retrocés democràtic que respon a una voluntat política: “satisfer la jerarquia eclesiàstica i mantenir les dones subordinades als interessos i privilegis del patriarcat”.

La Organització Mundial de la Salut reconeix que restringir les interrupcions voluntàries de l’embaràs legals no redueix el nombre d’avortaments, sinó que augmenta el perill per la salut i la mortalitat de les dones.

ICV-EUiA recorda que el Parlament català va comprometre’s a defensar el dret al propi cos. El passat mes d’octubre de 2013, la cambra va aprovar la resolució del moviment feminista sobre drets sexuals i reproductius, presentada per ICV-EUiA  en el marc de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït.

El compromís adoptat pel Parlament es concreta en blindar les garanties i protegir els drets que atorgava la Llei Orgànica 2/2010 de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció voluntària de l'embaràs a dones i professionals.

La Coalició d’Esquerres de Premià expressa els seu rebuig a aquest atac contra les dones, i es suma a la crida a mobilitzar-se per aturar la contrareforma proposada per la dreta més rància i retrògrada.