dimecres, d’abril 04, 2012


REFORMA ANTILABORAL
MENYS OCUPACIÓ, MENYS SALARI, MENYS DRETS

La reforma laboral que ha aprovat el PP és una reforma inútil, injusta, i en molts del casos no només negativa pels treballadors/res, sinó pel conjunt del país.


És una reforma antilaboral, que no crearà ocupació. Sinó que augmentarà la destrucció de llocs de treball, perquè la reforma incentiva els acomiadaments, que seran més fàcils (per decisió unilateral de l’empresari, per ampliació dels supòsits) i més barats (33 dies/any i en molts casos 20, enlloc de 45 com fins ara).

És una reforma antisocial, que abaixarà els salaris. La reforma busca una rebaixa general dels salaris, dels treballadors/es o dels que busquen feina. Els empresaris podran fer-ho de forma unilateral i discrecional.

És una reforma feta amb mentides, manipulació i engany. Des del primer segon hi hagut mentides sobre el contingut, ocultació de dades i clara voluntat de manipulació de la informació. A banda, és exactament el contrari del que el PP va prometre, abans i durant campanya electoral (S. Saénz de Santamaría, 23 juny 2010 “lo que necesita España no es facilitar el despido, no es fomentar la salida, sino fomentar la contratación”).

És una reforma on no es salva ningú: afecta pares, mares, fills i filles. Precaritza encara més la contractació dels joves, per la via del nou contracte “indefinit” amb període de prova d’un any, en el que es podrà acomiadar sense causa ni indemnització. I té efectes retroactius, i afecta als que tenen un contracte vigent amb menys indemnització per acomiadament

És una reforma que perjudica a les dones. Incentiva que les dones tinguin principalment contractes a temps parcial. Augmentarà les dificultats per conciliar vida personal i laboral de tothom, però especialment de les dones, per la facilitat que la reforma ofereix als canvis de les condicions de treball decidits unilateralment per les empreses.

És una reforma contra l’autogovern de Catalunya. Hi ha una pèrdua de competències del Govern de la Generalitat, que ja no decidirà si autoritza els ERE o no. La desaparició del control previ i l’autorització administrativa comportarà un incentiu a les estratègies de deslocalització del centres de treball de grans multinacionals que, sense intervenció sindical ni dels poders públics tindran més fàcil la deslocalització de les empreses a altres països. Una pèrdua de competències en favor del mercat i dels empresaris que ha estat valorada positivament  pel President Mas i per CIU. 

Els impactes de la reforma provocaran més dificultats per la recuperació econòmica e incentiven un model productiu escassament eficient. La creació d’ocupació de qualitat i la reactivació econòmica només vindrà d’un canvi de model productiu i una reforma fiscal justa.

4 comentaris:

Jordi ha dit...

reagrupament, solidaritat, crida, ERC van fent passes per unir-se en una gran gran unitat premianenca si valtros també us uniu serà alcaldia segura en tres anys i primer de tot premià i llavorens ja es faran altres detalls com platges, comerç o aparcaments

Filant prim ha dit...

per aconseguir una alcaldia no es tracta de fer el que sigui i el més adequat és que a Premià es puguin fer les coses des de la banda esquerra amb seriositat i que d'aquesta en surti quelcom viable i alternatiu, cosa que algunes d'aquestes sigles no ho indiquen. Alguns dels que en Jordi esmenta han gestionat el poble al costat dels convergents durant anys i anys i uns altres només volen unitats si tots tenen l'adjectiu nacionalista en el moll de l'os.

Jordi ha dit...

Filant Prim, l'has cagada si no et treus la vena dels ulls i prioritzes poble i país i és que de fet fas com el Herrera o els socialistes que entre país i món només veuen món i el món és tant gran que no deixa veure el país petit i proper

Alosa ha dit...

oufff que pesats els nacionalistes amb el tema del món i del país com si és pogués separar tot no?