dimarts, de gener 31, 2012


La Generalitat no paga als Ajuntaments la seva part de les escoles bressol i de les escoles de música del curs passat (2010-2011).

El Govern de la Generalitat ha fet públic que no pagarà (ho havia de fer a finals d’any) per manca de liquidesa la seva part pel manteniment de les escoles bressols municipals ni de les escoles de música, sense cap previsió de quan realitzarà el pagament.

Un cop més la Generalitat ha tirat pel dret i traspassa als Ajuntaments la carrega econòmica d’un servei, el de les escoles bressols, en el qual te competències exclusives, i que per tant és de la seva responsabilitat.

L’anunci del no pagament, s’afegeix al que va fer el passat mes de setembre en el que va decidir, un cop més unilateralment, la reducció de l’aportació per infant de 1.800 a 1.600€, també en aquest cas amb efectes retroactius al mes de setembre de 2010. En el cas de les escoles de música la reducció va ser de 600 a 460€.

Hi ha encara un fet altament preocupant. En el moment d’escriure aquest article, la Generalitat no ha concretat encara quina serà l’aportació que farà aquest curs a les escoles bressol i a les escoles de música. 

Els centres porten més de quatre mesos funcionant, i la Generalitat no concreta que aportarà. Una nova retallada i més si és amb efectes retroactius com l’anterior, significaria una greu dificultat per aquests serveis públics tant importants per moltes famílies. Famílies que ja han hagut de suportar un increment de les taxes a meitat de curs i que segurament es veuran afectades un altre cop per aquesta nova retallada de la Generalitat.

El Govern d’en Mas està demostrant un cop més que són realment els millors, els millors en retallar serveis. Mai s’havia retallat tant en tant poc temps en educació pública. A aquesta retallada s’ha de sumar la de la supressió de la sisena hora, el transport escolar amb el copagament, les retallades en beques de menjadors escolars i en els ajuts a l’acollida matinal, entre d’altres.

L’incompliment per part de la Generalitat dels convenis amb els Ajuntaments i la reducció unilateral de les aportacions del Govern de la Generalitat que afecta a serveis bàsics del nostre Ajuntament, com l’escola bressol o l’escola de música aguditzant així els problemes de tresoreria del nostre Ajuntament  provocant major incertesa sobre els compromisos adquirits per la Generalitat amb els Ajuntaments i que afecta d’una forma directa als pressupostos d’aquest any  2012.