divendres, de gener 28, 2011

EL PERQUÈ DEL NOSTRE VOT NEGATIU ALS PRESSUPOSTOS

El passat dia 26 de gener s’ha aprovat el pressupost de l’Ajuntament per l’any 2011, amb el vot contrari del nostre Grup Municipal ICV-EUiA-EPM, fent les següents consideracions:

Aquest pressupost té una reducció de més de 900.000,00 euros, donat que l’aportació de l’Estat i la resta d’administracions tenen una disminució molt important, així com la de venda de places d’aparcament que el 2010 va ser de 530.000,00 euros i que no es va complir essent la previsió per aquest any tan sols de 80.000,00 euros.

El nostre Grup va fer la proposta que la quantitat ingressada per la venda de paper, vidre etc (115.00,00 €) es destinés a projectes Mediambientals, millora de places i jardins , per tal de que els ciutadans valorin el fet de reciclar.

En quant a les despeses, el capítol de Personal té una reducció del 5.6 % motivat per la baixada i posterior congelació salarial del personal de l’administració, malgrat que, en contra de la nostra opinió, determinats llocs de treball de categories altes vegin augmentada la seva retribució anual i la creació d’algunes places que no són necessàries en aquest moment de contenció de la despesa.

En cooperació, torna a baixar la partida en un 32% (en el 2010 ja va ser retallada en un 24%), cosa que fa inviables els projectes que diferents entitats de Premià estan desenvolupant en el tercer món. Desapareix la partida destinada a posar en funcionament el transport adaptat. Baixa la partida destinada a l’adequació i millora d’escoles en 30.000,00 €, amb el compromís d’incorporar la partida no utilitzada en el 2010. Cal esmentar l’important augment destinat al Servei d’Atenció Domiciliaria (SAD) i a l’aplicació de la Llei d’Autonomia Personal, ja que a més de les persones que es beneficiaven el 2010 s’han d’afegir les noves famílies que se’n puguin beneficiar aquest any.

En el capítol d’inversions, es continuen els projectes engegats en l’actual legislatura, i per l’actuació aprovada en el marc de la Llei de Barris.

No entenem però que s’aprovi una nova actuació en places i carrers per un import de 600.000,00€ (finançada amb préstec, amb l’endeubtament que això suposa), tenint en compte que l’equip de govern ha tingut recursos suficients en els darrers dos anys ( Fons estatals per import de 8 milions d’euros aproximadament) i ara en any electoral venen les presses per fer allò que fins ara no han considerat prioritari, essent molt necessari donat l’estat de deixadesa que presenten.

En definitiva uns pressupostos condicionats per la situació de crisi, i per ser un any electoral.

2 comentaris:

lescumadeldia ha dit...

QUÈ HA FET LA TERESA NAVARRO A LA COALICIÓ D´ESQUERRES DE PREMIÀ DE MAR PER QUE FIGURI A LA LLISTA DE REVOLTA GLOBAL COM A EX DE LA COALICIÓ?
TOTS TENEN EL MATEIX "AMPLI" CURRICULUM? :

Aquest és un comentari anònim que va aparèixer en el blog lescumadeldia el novembre passat, blog del qual en sóc responsable, jo, la Teresa Navarro.
Avui he tingut ganes de respondre ja aquesta pregunta i aquí en el blog del meva ex-organització, ja que considero que pot ser l'espai més adient, si m'ho permeteu i amb tot el respecte cap al grp Coalició d'Esquerres de PM.

Només vull respondre amb un fet, crec que, prou, si més no simbòlic, a la persona que va fer la pregunta, sigui o no de la vostra organització, repeteixo:
La Teresa Navarro va fer una coseta, o dues o tres, però una que consta a les hemeroteques : va pertànyer a la candidatura de la Coalició d'Esquerres de les municipals darreres.
Si això no em dóna la qualitat d'ex..., plega y vámonos...
Altres fets...:::: actes de dona on vaig particpar...i inclòs em varen fer responsable, reunions i presència a plens municipals..., assistència manifestacions...(tot això amb el respecte llavors dels meus companys cap a les meves circumstàncies personals i la meva limitació en el temps en la dedicació a l'organització en aquell moment).

Només aquest aclariment, tot plegat...Només agraïr-vos ex-companys i veïns del poble per deixar-me aquest espai roig i verd per aclarir petits detalls sobre els dubtes d'un anònim que si és de ca vostre... necessitava refrescar passats ja llunyans.............o no tant.
i si nó és cap de vosaltres: que li donin! ja que només em preocupa en el cas que fos alguna persona pertanyent a la meva antiga organització política, de la qual aprofito per dir que encara rebo convocatòries i no retorno perquè m'és del tot grat.
A reveure i gràcies.

Coali ha dit...

Hola Teresa,només fer un parell de comentaris:

- L'opinió de la Coalició d’Esquerres no està expressada a l’anònim que segons ens informes apareixia al teu blog.

- Òbviament, la Coalició no es fa responsable ni d’aquest ni de cap altre anònim que puguin aparèixer al teu o a qualsevol altre blog.

Salut,i gracies pel teu comentari.