dilluns, de setembre 06, 2010

La sentència de l ‘Estatut

El passat 28 de juny el Tribunal Constitucional va emetre la sentència sobre l’Estatut de Catalunya en resposta als recursos d’inconstitucionalitat presentats pel Partit Popular, la qual cosa ha suposat una retallada greu i una vulneració de les voluntats del Parlament de Catalunya, les Corts i la ciutadania de Catalunya.

Amb aquesta sentència se suprimeixen articles i se’n condicionen d’altres a partir de la interpretació jurídica que fa el Tribunal Constitucional i això significa una alteració greu del contingut de l’Estatut de Catalunya i retalla de forma substancial les aspiracions d’autogovern que el nostre país s’havia donat a partir del pacte estatutari.

La sentència posa en qüestió aspectes bàsics de l’autogovern de Catalunya i de l’Estat plurinacional.

Les conseqüències contra la democràcia d’aquest injust veredicte del Tribunal Constitucional són molt importants. L’Estatut pactat és un element fonamental de qualitat democràtica que el Tribunal Constitucional i el Partit Popular pretenen vulnerar amb la sentència. La sentència no és la conseqüència d’un problema de les relacions entre Catalunya i Espanya, és una qüestió de retrocés democràtic i de retallades de drets socials i nacionals per la ciutadania i la gent treballadora de Catalunya.

Catalunya ha de ser el que la seva gent decideixi democràticament. Des d’un punt de vista democràtic és inacceptable la posició del Partit Popular, que pretén aconseguir per la via del Tribunal Constitucional, el que no li ha atorgat la ciutadania a les urnes.

Per què el carrer Sant Antoni no va formar part del poble pescador?

En la passada Festa Major de Premià de Mar, hi ha hagut un fet que no ha passat desapercebut per la majoria de premianencs, aquest fet ha estat la no participació del carrer Sant Antoni en el guarniment del Poble Pescador.

Des de la nostra Coalició ens costa molt d’entendre com un esdeveniment d’aquestes característiques basat en l’esforç i la col·laboració dels veïns s’hagi deixat de fer en un moment de retallada pressupostària per la Festa Major com a conseqüència de la crisi, donat que amb aquestes situacions adverses més que mai és necessari la imaginació i la col·laboració de veïns i voluntaris per suplir la manca de pressupost.

Hem de tenir en compte que estem parlant d’un esdeveniment que té poca incidència en el pressupost de la Festa Major, però amb molt d’impacte , com ho demostra el fet que ha estat molt comentat durant la Festa Major.

La nostra Coalició va presentar una pregunta al ple de juliol per demanar un aclariment sobre algunes denúncies que varen fer els veïns en un manifest fet públic.