dimarts, de juny 01, 2010

INFORMACIÓ I TRANSPARÈNCIA


Aquest mes de maig, hem sentit molt a parlar del procés de participació ciutadana, engegat per l’Ajuntament de Barcelona, per tal de decidir sobre la urbanització de la Diagonal. No entrarem a valorar-ho, però sí a plantejar el que significa el fet que els ciutadans d’una ciutat o d’un poble puguin expresar la seva opinió a l’hora de decidir el desenvolupament o el futur d’un determinat carrer, plaça, equipament, etc.

Sovint, els governants han de prendre decisions que afecten una gran part dels homes i dones que conviuen a la població que administren i una bona manera de saber les seves inquietuds és obrir un procés en el qual els diferents sectors de la població, (entitats, associacions, veïns …) debaten les propostes, analitzen les diferents opcions, i en definitiva, juntament amb les administracions decideixen el que ha de ser millor per a la ciutat, poble, barri carrer etc… on el principi fonamental d’aquesta relació, és la informació recíproca, és a dir l’Administració i l’administrat treballen conjuntament en base a les dades que es van succeint en el propi procés.

El mes de juliol de l’any passat, és a dir, fa quasi un any, l’equip de govern de l’Ajuntament de Premià de Mar, va iniciar un procés de participació ciutadana, per tal de decidir com havia de ser la plaça dels Països Catalans (pça de la Foneria), en el qual van participar més de cinquanta persones, que van treballar en comisions i que van presentar diverses propostes, de les quals destacaven en la majoria dels casos el manteniment de la configuració i usos existents, jocs infantils, espais verds i zona per a esdeveniments i espectacles.

A totes elles en inscriure’s, se’ls va demanar l’adreça de correu electrònic, per comunicar-los les conclusions, i els resultats d’aquest procés.

A dia d’avui, ja s’ha adjudicat l’obra de construcció de l’aparcament i la conseqüent urbanització de la plaça, sense que, a hores d’ara, l’Ajuntament s’hagi adreçat a aquells que van destinar temps i ganes a millorar el nostre entorn, per tal, si més no, d’informar-los dels resultats de la seva feina i de quins havien estat en definitiva, els criteris per definir aquesta urbanització.

Un procés de participació ciutadana és creïble en tant que la Informació i la transparència , també ho són.

6 comentaris:

Toni ha dit...

Hola!

On es pot saber com ha quedat la urbanització de la plaça, la construcció de l'aparcament (places/entrada/sortida), l'alçada del centre comercial que es farà i si es carreguen la rambla Romà Piera i Arcal?

Quan està previst l'inici d'obres?

Merci.

transparent ha dit...

Sabeu perfectament que el procés és transparent però la critica fàcil és el que es fa quan no es para a pensar en que el nostre municipi gaudeix d'un govern que penca i d'una opossició que es renta les mans amb les coses més dificils i que treu el cap per fer un foto quan es fa inauguració o obres. Miquel endavant, i per molts anys govern de casa i que no tornin els socialistes de la maneta de IC-V que va anar de pena. Tothom pot llegir els ultims Primilia i veure el pla i el compromís del govern i no cal fer un mal pas com dir que no es transparent que ja vindrà el dia de les noves eleccions i encara hi haurà més suport per l'alcalde actual i el seu govern després dels anys de més feina i poc soroll des que va començar la democracia o potser voleu una nova Fanego?

Anònim ha dit...

Ja tornarem les esquerres tard o d'hora per gestionar millor la vila

Anònim ha dit...

els vots determinaran qui és l'escollit en funció de la gestió i la preentació de comptes clars

transparent ha dit...

els vots ens donaran la raó i tornarem a guanyar per majoria absoluta per pura lògica

transparent ha dit...

Votar és decidir i el poble de moment cofina en CiU i l'alcalde Miquel Buch