divendres, de novembre 20, 2009

Els pressupostos, administrar els recursos escassos


Novament ens trobem a punt d’elaborar els pressupostos de l’Ajuntament de Premià de Mar pel proper any. És el projecte més important que, any rera any, aprova el Ple de l’Ajuntament i que determinarà quines seran les actuacions municipals durant l’any 2010.

Després d’assolir l’acord de finançament de Catalunya i, tenint en compte la situació actual de crisi, cal fer un pas més i donar suport al món local en la seva reivindicació d’un finançament millor, mitjançant un nou model local que garanteixi la suficiència financera dels ajuntaments.

La crisis econòmica exigeix més protagonisme dels ens locals en les polítiques socials de proximitat i, en conseqüència, requereix força més recursos dels que disposen en l’actualitat.

Els ajuntaments han anat veient com se’ls traspassaven competències i s’incrementaven les necessitats a les quals havien de donar resposta des de la proximitat, sense disposar de més diners.

Cal, doncs, definir un model de finançament local suficient i transparent, capaç de respondre a les necessitats de la societat actual, una societat moderna, canviant i complexa.

És per aquesta raó que cal fixar uns criteris de distribució dels ingressos, en les despeses i en les inversions , més encara si tenim en compte la mala situació econòmica actual.

Des d’ICV-EUiA-EPM, entenem que s’han de donar prioritat a aquelles polítiques socials que pal·liïn, en la mesura del possible, l’impacte de la crisi en els ciutadans de Premià de Mar: programes d’atenció ciutadana, d’incentivació de la creació de llocs de treball, ajuts a famílies amb pocs recursos..., encara que això vagi en detriment d’altres partides, com ara protocol, representació, publicitat o despeses del cicle festiu, racionalitzant i optimitzant també al màxim les partides de despesa corrent.

En el capítol d’inversions, cal destinar els recursos del nou Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local del Govern Espanyol (tres milions d’€) a equipaments socioeducatius, com ara la segona escola bressol, la millora de les escoles públiques, l’adequació dels parcs i jardins i de les platges, la millor accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, la instal·lació d’elevadors als diferents edificis municipals (Ajuntament, Escola de Música, Can Manent....) i/o l’arranjament de la xarxa d’aigua, donat el seu lamentable estat en determinades zones del municipi.
PREGUNTES PRESENTADES PEL GRUP MUNICIPAL NOVEMBRE 2009:

13 comentaris:

Anònim ha dit...

La Plataforma premià Decideix us convida a l'acte-xerrada de divendres 4 a les 21h al Centre Cívic (c\ Esperança 19) amb el títol:

"Ens convé ser un Estat?"

Hi intervindran:

- Economia: Sr. Ramon Carner (Cercle Català de Negocis (CCN))
- Esports: Sr. Sergi Blazquez (Plataforma pro-Seleccions Esportives Catalanes)
- Immigració: Sr. Àngel Colom (CDC)


Us animem a participar-hi i fer-ne difusió.


PremiàDecideix

Anònim ha dit...

Què pinta l'Àngel Colom en aquesta activitat?
Penseu que és la persona adequada per parlar?
Que torni els calers del Palau!

Sí ha dit...

PP PSC i IC-V van estar en contra de la consulta que el poble farà aquest diumenge i consta a l'acta del ple municipal. Espanyolistes voteu junts i el poble us girarà d'esquena amb el vot a les urnes de la consulta i amb el vot municipal que vindrà després.
ERC i CiU han fet els deures.

ja l'heu ben cagada amb el PP

Anònim ha dit...

quan ERC i CiU van de la maneta el millor és canviar de vorera

Sí ha dit...

ERC i CIU són partits d'aquí, el PP no crec pas

Anònim ha dit...

quan la gent comença a repartir carnets de catalanitat...es hora de començar a tremolar...

xarnego català ha dit...

Àngel Colom busca vots per CIU i es fa el enteradillo amb els immigrants per engatussar-los amb la seva manera de veure el país i quan hagin votat ja deixaran de comptar i seguirant pringats i buscant-se la vida.
La consulta està bé però no si val fer trampes i convertir-la en un partit de bitlles entre CIU i ERC per veure qui dels dos té la senyera més grossa i està més vist que el sol del migdia. Jo soc xarnego i aniré a votar però no vull que em feu una analítica de sang.

Volem l'estatut ha dit...

JO VULL L'ESTATUT QUE TÉ MÉS VOTS

Sí i més que diumenge ha dit...

voleu que Catalunya sigui espanyola o què? ser independents és un acte senzill de llibertat i si no es defensa us quedareu fora del municipi a les eleccions i Esquerra pujarà molt per haver estat el unic partit d'esquerres que defensa aquesta llibertat. ho deia Companys: "tornarem a lluitar, tornarem a sofrir i tornarem a vencer" i ho recordem totes les matinades del dia que es recorda el seu afusellament.

Sí ha dit...

Els motors i les màquines fan de l'home l'esclau del progrés com les castanyoles i els toros fan del català esclau d'Espanya. Més de tres mil de Premià saben decidir i no s'amaguen de votar llibertat. Ara ha arribat l'hora senyalada d'un gran partit nacionalista independentista per ser insobornable als anhels dels votants més valents i més responsables per Premià de Mar i per Catalunya en plena independència i llibertat

Anònim ha dit...

millor independència que montilla

Anònim ha dit...

millor Montilla que Mas

Anònim ha dit...

millor lliures que agenollats davant de l'imperi espanyol que ens fot la cartera