dijous, de juny 18, 2009

L’EQUIP DE GOVERN ENS FICA EN UN NOU PLA DE FINANÇAMENT

Sis mesos després de finalitzar l’últim pla de sanejament anys(2005-2008) , l’equip de govern torna a avocar-nos en un de nou pels propers sis anys(2009-2015).

El primer que volem comunicar és que aquest nou pla de sanejament de 2,6 milions d’euros (433 milions de pessetes), està destinat a pagar bàsicament factures enrederides de llum i neteja d’edificis municipals i altres serveis.

Per tant plantejar aquest pla “per ajudar al teixit productiu premianenc”tal com diu l’equip de govern, és no explicar les veritables raons que ens han portat a aquesta situació, fen demagògia amb un tema de vital importància per a nosaltres.

Des de la nostra Coalició portem més de tres anys denunciant aquesta situació en els plens de pressupostos, a on era evident que any darrera any la situació anava empitjorant fins arribar al tancament del pressupost del 2008.

Enguany s’han presentat als plens el reconeixement extrajudicial de crèdit (factures pendents de pagament del 2008 amb càrrec al pressupost del 2009) per valor de 2,5 milions de €.

Dos anys enrere es van deixar de pagar les factures de la llum (fet que nosaltres vam denunciar), l’explicació que l’equip de govern va donar al ple va ser que no es feia el pagament per desacord amb l’import de la facturació. L’any passat amb les mateixes circumstàncies, la raó va ser que s’estava pendent d’un acord (verbal amb la mediació de la Diputació) per fer el pagament.

Malauradament el temps ens ha donat la raó i les factures no s’han pagat per manca de diners o el que es el mateix l’equip de govern ha hipotecat el futur de Premià gastant els diners que no tenen.

Quant nosaltres vam donar sopor a l’anterior pla de sanejament va ser perquè la situació econòmica del nostre Ajuntament requeria una solució econòmica urgent, una vegada acabat i vistes les conseqüències poden dir que va ser una solució necessària gestionada d’una manera pèssima per l’equip de govern, incapaç de controlar la despesa, fet indispensable perquè un pla de sanejament tingui l’èxit desitjat.

Un altre exemple de la manca de previsió de l’equip de govern va tenir lloc el mes de febrer,l’alcalde amb la resta del consistori va anunciar la inversió més gran de la historia feta a Premià de Mar i quatre mesos després demanen un crèdit de 2.6 milions d’euros.

Per acabar voldrien recordar que aquesta situació es dona el mateix any que els impostos municipals han pujat fins el 5% i el IBI fins el 12,20%(quan el IPC està en negatiu) i l’equip de govern a això li diu”rebaixa de la pressió fiscal”.

9 comentaris:

diners no sempre hi han ha dit...

no percep intent doncs vosaltres ara aneu amb psc i abans amb ciu com no percep intent si pla de finançament en i com i quan
Esquerra podem dir o pensar el mateix però amb cas de tot podria ser alcalde Esteban i què? compte quin estil feu que pot sortir Esteban

unir veus per premià ha dit...

s'haurà d'unir tot el poble i tots els politics per tenir diners i ic-eui té que dir per quin alcalde treballa quan les portes d'un equip de govern estan obertes o és que ic-eui prepara el terreny a Esteban?

treballador ha dit...

La coalició d'esquerres treballa pels premianencs...

unir veus ha dit...

esteban o buch i no mitjes tintes

uni veus ha dit...

fins que no es mostri el contrari serà estebán o buch qui sigui alcalde i la paraula la teniu vosaltres i el partit popular
¨¨ el que dieu ara farà alcalde a un espanyolista--- i coses aixì a vegades tenen preu alt i per quatre minucies administratives encara ficarem la pota i tindrem esteban

Anònim ha dit...

què té que veure l'espanyolisme en si alcalde 1 o alcalde 2 han de ser alcaldes? sempre esteu del mateix tema els independentistes.

Anònim ha dit...

estem parlant de calers i no de banderes

unir veus ha dit...

no es poden separat aquestes dues coses quan vivim en un poble que té les seves pèrdues nacionals i tot té relació

passant per aquí ha dit...

volem millors tramits