dimarts, de setembre 09, 2008Nou curs. Nous reptes. Onze de setembre: finançament urgent per afrontar els efectes de la crisi, la despesa social i el funcionament dels serveis que necessita el país. Immigració o exclusió. Jornades de cooperació a Premià de Mar. Crisi alimentària. Assemblees nacionals d'ICV i EUiA. Més coalició. Premià de Mar. Jornades anuals...agenda sociopolítica 2008-2009!

......................................

text de la Coali / acte institucional 11-setembre a Premià de Mar:

L’onze de setembre d’enguany es presenta amb la particularitat que comporta el debat sobre el finançament autonòmic. Temps, doncs, per parlar de l’aplicació concreta de l’estatut i de completar el seu text en termes econòmics per dónar-li sentit i aplicació. Aquesta cosa tan elemental, avui és matèria de controvèrsia entre estat i Generalitat, però també ho és entre aquells que volen perpetuar una idea unitària i intocable d’Espanya i aquells que propugnen una nova relació entre els països, nacionalitats i regions que la formen.

Per la coalició ICV-EUIA-EPM, aquesta diada ha de representar una jornada de reivindicació unitària al carrer i a les institucions en favor de l’autogovern, del seu funcionament real institucional i de l’estat plurinacional. Aquesta posició és per a nosaltres la concreció actual del procés de reconstrucció nacional que ha de culminar en l’exercici del dret a l’autodeterminació en el qual es manifesti el dret a decidir de Catalunya en les seves relacions amb la resta de l’Estat i d’Europa.

Per la nostra coalició, a banda de reivindicar un bon finançament, com a força d’esquerres, ens preocupen quines politiques es poden fer des de l’autogovern, com aplicar les finances i a on prioritzar-les. Entenem, especialment ara en temps de crisi del capitalisme, que es necessiten politiques socials de xoc al servei dels treballadors, de l’economia productiva i del creixement sostenible, i aquest és el sentit que volem imprimir als temes de finançament.

No es tracta només de finançar el país. És tracta, des de l’esquerra, de fer-lo més habitable i favorable a les classes populars i a la majoria de la societat. No existeix un sol model de país, la Coalició, vol aglutinar forces per aconseguir que democràticament les esquerres socials i politiques contribueixin a aquests objectius de sobirania i progrés.

1 comentari:

Izan ha dit...

MANIFEST DE MAIG.
ASSEMBLEA GENERAL.
CARDEDEU 17 DE SETEMBRE.
SALA DE COLUMNES
-AJUNTAMENT DE CARDEDEU-
A LES 19.30 HORESCompanys/es,

d'acord amb els estatuts interns d'ICV,
hem constituit un corrent d'opinió denominat 'Manifest de Maig' .
Adreça i contactes:
verdiroig@hotmail.com
verdiroig.blogspot.com

Aquesta plataforma planteja un debat d'idees entorn del projecte d'ICV,
de la seva pràctica social i política, de la coalició amb EUiA i les EPM, l'experiència governamental
i de diversos aspectes relatius al funcionament, comunicació externa/intern, lideratges i direcció del partit.
Per seguir amb els debats iniciats des de finals de l'any passat, convoquem una assemblea d'adherits i adherides que vulguin participar en aquest procés que, simultàniament,
volem aportar a l'assemblea nacional d'ICV i al nostre entorn social i polític.
La trobada es realitzarà a la sala de les Columnes de l'Ajuntament de Cardedeu
el dia 17 de setembre a les 19.30h.

A banda de presentar el Manifest i les activitats desenvolupades per el corrent d'opinió,
es presentaran comunicacions i informes sobre temes organitzatius, moviment obrer,
enfortiment de la Coalició ICV-EUiA-EPM i altres temes a tractar.

Estem oberts als suggeriments i propostes que ens podeu fer arribar al nostre blog:
verdiroig.blogspot.com o al correu del Manifest de Maig: verdiroig@hotmail.com
Salut i iniciativa!


Cesc Niubó (Cardedeu)
Àngel Pagès (Premià de Mar)
Jordi Merino (Mataró)
Sergi Calvo (Sabadell)
Maxi Rica (Blanes)
En representació d'adherits i adherides d'ICV -a títol individual-
de les comarques del Vallès Occ. Vallès Or. Maresme i La Selva