dijous, d’octubre 18, 2007El ple de l'ajuntament de Premià de Mar del mes d'octubre ha viscut el desenllaç del polèmic projecte d'avantprojecte de construcció i d'explotació d'un pàrquing a la Plaça Nova de la localitat.
El tema arrenca d'una proposta realitzada per una empresa privada que contemplava la construcció i remodelació de l'espai afectat (amb desmuntatge previ i reconstrucció posterior de la plaça amb altres formats i característiques). Aquesta proposta integrava, també, l'explotació de l'activitat econòmica derivada d'aquest negoci.
Tot plegat, assumit per l'equip de govern (ciu+erc), es presentava a votació en el ple municipal d'octubre en forma d'avantprojecte. La votació fou, en aquella ocasió, repartida en dos blocs: a favor de l'avantprojecte, equip de govern i PP i en contra, de la Coalició d'Esquerres (ICV-EUiA-EPM) i del grup socialista.
Transcorregut un mes, el polèmic avantprojecte ha estat contestat per nombrosos veïns, organitzats en una plataforma ciutadana, que han protagonitzat assemblees al carrer, actes públics i recollides de signatures (més de 3200) i d'al·legacions (més de 250).
La societat civil ha estat protagonista.

El darrer ple municipal, sessió d'octubre, ha portat a l'equip de govern a reconsiderar aquest avantprojecte al·legant desinformació, manipulacions, "crispació" i poc suport de part dels grups polítics discrepants.

La nostra coalició, la gent d'ICV-EUiA-EPM, ens sentim plenament satisfets per el desenllaç de l'afer Plaça Nova. Ben al contrari del que es diu, no hi ha hagut crispació, la participació ciutadana al carrer i des de la base ha superat les retòriques burocràtiques i superestructurals i l'espai de la plaça Nova conservarà la seva morfologia, els seus usos socials i el seu patrimoni històric.
Ha estat un exit del moviment veïnal. Ha estat, també, un precedent estimulant que demostra la capacitat organitzativa de la societat davant de situacions que es consideren injustes.
Estem d'enhorabona.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

xati! piruli! visca la plaça!

Anònim ha dit...

siempre armándola rojos masones

Anònim ha dit...

els comunistes sempre volen atacar el progrés de la societat i si juntem comunisme i verds ens portareu a la prehistòria. premià necessita un parquing per tenir vida de qualitat.
visca catalunya lliure.

Anònim ha dit...

Pot ser lògic que t'agradin el parquings, que siguis anticomunista o que blasmis l'ecologisme.
Ara bé, que barregis les tres coses i ho lliguis amb la prehistòria, la llibertat de Catalunya i la qüalitat de vida, pot semblar una mica excesiu.

Anònim ha dit...

Sobretot quan al Pla General ja es preveu la construcció d'aparcaments, ICV és catalanista i l'ecologisme (no paternalista sinó de gestió, producció i consum) ha de ser una de les grans revolucions del segle XXI.

Anònim ha dit...

Toni, molt ben definit això de l'ecologisme de gestió, producció i consum, del tot encertat. Com el nostre catalanisme que podria ser de gestió (autogovern), producció (en favor d'activar la base cultural) i de consum (és a dir, d'intercanvi plural i horitzontal).
Afegeixo la cosa social, que seria també de gestió (intitucional als municipis, governs i continents),de producció (per redistribuïr amb equitat l'economia derivada de la producció) i de consum (per assegurar els mínims necessaris per la supervivència igualitària).