dissabte, de juny 16, 2007

INTERVENCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL EN EL PLE D’INVESTIDURA DEL NOU ALCALDE

Fa 4 anys, durant la investidura com alcalde d’en Jaume Batlle, en nom del Grup Municipal de la Coalició d’Esquerres, vaig fer una intervenció molt dura. Era un moment polític diferent. Vàrem fer una lectura de la realitat tenint massa en compte la suposada adscripció ideològica de cadascú i massa poc el factor personal i humà i vàrem donar massa coses per suposades que després no s’han arribat a complir o, si més no, no ho han fet de la manera que nosaltres prevèiem. També és cert que la pròpia interacció del nostre grup municipal donada la situació d’un govern en minoria ha contribuir durant els darrers 4 anys a treure’ns la raó a nosaltres mateixos. No ens sap greu.

Al final d’aquell parlament, vaig dir, però, que si no s’acomplien els mals averanys polítics, l’alcalde Jaume Batlle, s’hauria guanyat el nostre respecte personal i el de molts premianencs. Se’l va guanyar i ell ho sabia. No ens va tenir davant per posar pals a les rodes, ens va tenir al costat treballant per l’interès comú, encara que fos formalment des de l’oposició. Insistim en la nostra convicció que estar a l’oposició no ha de voler dir, necessàriament, dificultar tot allò que vulgui tirar endavant un Govern si ho fa en benefici de la majoria dels ciutadans/es. Així ho entenem nosaltres i així ho aplicarem a la nostra acció política durant la legislatura que avui comença.

Senyor Buch, vostè i el seu partit polític han guanyat de manera clara i legítima les darreres eleccions municipals. M’atreveixo a dir que molts dels vots que han obtingut ho han estat amb el missatge implícit de recollir un testimoni, una manera de governar des de la proximitat i el consens. Si recullen el testimoni i l’herència política d’en Jaume Batlle, també ens tindran al costat, com ens hi va tenir ell.

Compartim el diagnòstic dels grans temes a resoldre: NII, Port, Baixador de Can Pou, Centre de Dia, finançament, POUM, habitatge social, aparcament, ampliació dels serveis sanitaris, necessitat de noves infrastructures educatives.....

No es donen les circumstàncies de correlació de forces i de necessitat política perquè puguem acceptar l’oferta que ens va fer d’incorporar-nos al govern (valorem i agraïm aquesta mà estesa). Representem projectes diferents i sectors amb sensibilitats també diferents. El fet de compartir el diagnòstic de les necessitats no vol dir que coincidim (segurament no, ja ho veurem) en les receptes a aplicar i en els mètodes a l’hora d’actuar.

Nosaltres, per sobre de tot, volem un Ajuntament que prioritzi l’aplicació de criteris socials, participatius i ecològicament sostenibles. Volem polítiques municipals que fomentin la convivència i la cohesió social a través del reconeixement i del respecte de la diversitat social, cultural i de tota mena. En totes aquelles actuacions que vagin en aquesta direcció, ens tindran al costat, en tot allò que s’hi oposi, ens tindran al davant, radicalment en contra i no només al Ple Municipal. Esperem i desitgem que hi hagi més moments de trobada que no pas de topada. No volem tornar a caure en l’errada de pressuposar allò que encara ha d’esdevenir.

Senyor Buch, té l’encàrrec de ser l’alcalde de tots/es els ciutadans de Premià de Mar, de governar bé, pensant en l’interès comú i sense excloure els qui pensem d’una altra manera, aquells que tenim un projecte, unes prioritats o unes maneres d’entendre la realitat, d’expressar-nos i de fer diferents.

Acabaré dient-li el mateix que fa 4 anys vaig dir-li a en Jaume Batlle:

“Avui assumeix una gran responsabilitat. Que tingui la sort, l’encert i la força i, al seu costat, les persones honestes i capacitades necessàries per a aconsellar-lo perquè té el futur immediat del nostre poble en les seves mans i això no admet febleses de cap mena”

Felicitats, senyor Buch.


Quim Caimel

Premià de Mar, 16 de juny de 2007

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla un discurs equilibrat, en la línia del que respira la coali a les seves assemblees.

Hi ha una part protocolària de reconeixement al guanyador de les eleccions i una posició clara de coincidències (que no només s'ha d'entendre amb el nou govern, també amb la resta de partits)per desencallar temes globals: baixador, NII, etc.

Dit això, penso que queda clar que SOM OPOSICIÓ. Que el nou govern CIU+ERC no necessitarà de ningú més i que nosaltres haurem de ser NÍTIDAMENT OPOSITORS.

Per la qual cosa, vull destacar el següent paragraf del discurs, que reprodueixo a continuació:


"Nosaltres, per sobre de tot, volem un Ajuntament que prioritzi l’aplicació de criteris socials, participatius i ecològicament sostenibles. Volem polítiques municipals que fomentin la convivència i la cohesió social a través del reconeixement i del respecte de la diversitat social, cultural i de tota mena. En totes aquelles actuacions que vagin en aquesta direcció, ens tindran al costat, en tot allò que s’hi oposi, ens tindran al davant, radicalment en contra i no només al Ple Municipal. Esperem i desitgem que hi hagi més moments de trobada que no pas de topada. No volem tornar a caure en l’errada de pressuposar allò que encara ha d’esdevenir."

Ens toca ser oposició de ple municipal i de carrer.

I ser unitaris amb temes importants, tant amb el govern com amb el psc.

ser oposició ens representa estar al carrer i on calgui, necessitem, doncs, una coalició unida, forta i que la gent estigui fent feina de base i que els dos regidors en siguin portaveus de les aspiracions de tots.

l'alternativa comença ara, des de l'oposició al govern de DRETES.

SALUT, COALICIÓ, OPOSICIÓ I PROPOSTA!

Anònim ha dit...

me sumo a esta idea de colaborar con el gobierno lo justo y de ser una oposición de calle si hace falta como dice caimel en la parte final del discurso de investidura

Anònim ha dit...

àngel, que se't veu mort de gana...

Anònim ha dit...

ÀNONIM: En absolut, personalment estic molt bé de poder dedicar més temps a les meves coses, la política municipal mai ha estat el meu fort, ni ganes, en tot cas quan he hagut de ser regidor ha estat per necessitats col·lectives. Més aviat "tinc gana" de fer altres coses. T'equivoques, m'agrada fer coses politiques de base, com sempre.

Anònim ha dit...

pues a mi em sembla elemental el que diu l'Àngel de que som oposició i per tant anem a fer-la i no per això s'ha de dir que un està com mort de gana al cpa i al la fi nou regidors de dretes és per pensar-ho, o no??

Anònim ha dit...

com opinió personal sobre dues coses:

primera:
que em sembla bé que icv estigui d'oposició constuctiva.
perquè hi ha una idea compartida de ser una coalició d'oposició amb un marge de col·laboració amb el govern en tres o quatre temes. primer nosaltres, que consti, gent! ja s'anirà veient com va i estic d'acord amb que us hagueu quedat fora del govern que hauria estat una jugada fallida.

segona cosa,
sobre ERC intento entendre i no en surto.
Els d'ERC no els acabo d'entendre doncs el negoci de fer govern amb CIU no surt massa bé i són ara una part del mateix mundillu de CIU. Jo no entenc massa a ERC. a menys que esperin ser algun dia una part del partit de CIU. és confus el que hi hA.

Anònim ha dit...

quatre anys d'oposició a fons estarà bé si es fa de manera seria. estic conforme amb la idea dita.

Anònim ha dit...

felicitats per la intervenció!

KTF

Anònim ha dit...

passat l'estiu ens posem el xandall d'oposició i recorrem els carrers. Godness!

Anònim ha dit...

discurs brillant,

per Buch: "lo cortés no quita lo valiente"

i a partir d'ara una icv-euia-epm més d'oposició i ´més ficada en el carrer.

salutacions al quim i l'alfonso.

Anònim ha dit...

el cuerpo me lo pide.
cuando se acabe el verano merecido, nos ponemos a cien con esta coalición cojonuda, con quin con alfonso con todos y todas, colaboramos lo justom con elresto de fuerzas para arreglar el cristo de la NII o solucionar el plan general, y sobretodo nos compinchamos para ser fuertes en la calle con las entidades y la fuerza que tenemos. Oposición inteligente, colaboración cuando sea de buen motivo y compañerismo. esta coali es una idea magnífica para estar fuertes en premià, da gusto tanta gente, independendientes, rojos, verdes y gente joven que piensa en cambiar el modelo de sociedad.
me gustó la intervención del compañero Jordi Montllor en la asamblea diciendo que esto es una especie de opción de vida. de izquierdas y me convence la coalición. Que no decaiga.
gracias ANGEL y ERNESTO, ánimos a QUIM y AlFONSO, sAludos a todos y todas de ICV, de EUIA Y DE los independendientes como yo y los que vendrán si seguimos así.

buen verano

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

un govern de 9 de CIU (amb 3 regidors d'Unió) més una ERC debilitada, vol dir que això gira a la dreta visiblement.
Si afegim que la Marisa serà la responsable principal de l'urbanisme, això vol dir que haurem d'estar amatents i amb lupa.

Dit d'una altra manera, LA COALI ha de fer oposició d'esquerres, sense compromisos i amb marge suficient per mostrar el perfil plural de la nostra força.

Amb aquest govern, doncs, es gira feina.

Feina d'oposició i d'alternativa.

Anònim ha dit...

SERIÓS I AMB MOSTRA DE PERSONALITAT PRÒPIA AQUEST DISCURS QUE RECOLZO BÉ