dimecres, de febrer 21, 2007


El 23-F a banda de la fatídica data del tejerazo del 1981, representa una certa recuperació del calendari en clau democràtica. Un dels tres components de la nostra COALICIÓ (ICV-EUiA-EPM) celebra els seus primers 20 anys d'existència. ICV arriba als 20 anys, des d'aquell 23 de febrer de 1987 quan el secretari general del PSUC, Rafael Ribó, va anunciar la formació de la plataforma inicial d'Iniciativa per Catalunya.
Recordem alguns noms d'aquells pioners de la primera IC: Rafael Ribó, Ramon Espasa, Joan Ramos, Jaume Nualart, Joan Armet, Marià Pera, Manolo Vázquez Montalbán, Solé Sabaté, Miquel Caminal i molts més, homes i dones del PSUC, del PCC, de l'Entesa dels Nacionalistes d'Esquerra, que van impulsar la refundació de l'espai de l'esquerra alternativa, de l'històric PSUC i del nacionalisme d'esquerra.

Després de moltes dificultats (amb escicions, encontres, desencontres i reunificacions), ICV junt amb EUiA i les enteses, fem via en la reconstrucció de l'espai a l'esquerra dels socialistes. ICV aporta el perfil ecosocialista, EUiA ho fa des de la suma de components comunistes i alternatius, les Enteses sumen centenars d'independents. ICV ha apostat per "viure" en coalició. Per fer realitat una gran esquerra roja, verda i violeta.
20 anys d'encerts i desencerts, d'avenços i reflexions. 2007 és sinònim d'una ICV consolidada, autodefinida com a ecosocialista, a la qual s'hi ha sumat el grup Els Verds-Esquerra Verda, que enforteix vincles amb la seva coalició i que participa amb ella en el segon govern d'esquerres de la Generalitat.
Força de lluita, força de govern. La teva força. Per molts anys.

La fundació d'Iniciativa per Catalunya a Premià de Mar.

El vintè aniversari d'IC té la seva particular història premianenca. En paral·lel a la posta en marxa d'IC a Catalunya, es va crear fa 20 anys la primera comissió política de Premià de Mar de la federació, integrada per el seu primer president local Àngel Pagès i Manel Egea (ambdos del PSUC), Joan Manel Caballero i Jordi Miró (PCC), Josep Maria Meléndez (ENE) i Josep Maria Forcada (independent). Es va presentar la primera candidatura d'Iniciativa, encapçalada per Antoni Fernández, que obtingué dos regidors (el segon era Tomás Ramírez). Va ser una legislatura inestable, Fernández fou substitut per Caballero (PCC) i les coses van evolucionar en clau de crisi (de fet, IC va patir escisions a escala nacional).

Afortunadament, el temps ha propiciat una ICV consolidada i dinàmica. Aquests dies celebrem els 4 anys de la fundació de la Coalició d'Esquerres de Premià de Mar, una aposta estratègica de no-retorn, una decidida manera de fer possible el marc d'encontre entre ICV, EUiA i els independents. Tenim coordinació estable, reunions i assemblees regulars i una projecció social i institucional envejable per molts. Ara, a les portes de les eleccions municipals, anunciem un nou pas en el creixement i la consolidació de la Coalició amb nous efectius, gent jove i les portes obertes d'un local que està a la disposició de tots els que vulgueu contactar amb nosaltres.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

endavant companys!

Anònim ha dit...

Un article molt interessant a sumar a la memòria històrica de la coalició

Anònim ha dit...

per molts anys a ICV que en fa vint i a la coali que en fa quatre

Anònim ha dit...

la plaça nova a debat

La Plaça Nova de Premià de Mar

L'equip de govern (CiU-ERC) proposa que la Plaça Nova incorpori un parquing soterrat, explica que té damunt de la taula una proposta d'una empresa del sector que assumiria les despeses d'obres i de transformació de la Plaça Nova (fins i tot el trasllat de l'arbrat i la seva restitució).

Em sembla una obra fora de lloc. La Plaça ha consolidat el seu paper com a lloc d'encontre i esbarjo, és una plaça que compta amb una part superior dotada d'un bon jardí i una part inferior millorable i força útil per a desenvolupar la seva funció: les places serveixen justament per l'esponjament urbà, la comunicació entre la gent, l'aire lliure compartit i moltes activitats inclassificables personals o col·lectives.

D'acord, Premià necessita aparcaments (especialment, places d'aparcament fixes) i aquesta problemàtica requereix un pla d'equipaments en la línia del que suggereix el pla general. Tenim diversos espais susceptibles de fer aquest servei, la Plaça Nova no figura en el catàleg de propostes. El nucli antic de Premià està experimentant un projecte en curs de peatonalització moderada, l'objectiu del qual és facilitar l'ús prioritari de la via pública per part dels vianants. Projectar un parquing rotatori a la Plaça Nova és una aposta contradictòria que, en nom de la dinamització econòmica i comercial, fomenta l'utilització del cotxe per anar a comprar i reincorpora el transit rodat a les vies que es volen descongestionar amb les reformes del Nucli Antic.
Es podria afegir un plus ambiental: la Plaça Nova és un espai verd consolidat, millorable, que no pot patir transplantaments d'arbrat per unes obres que ho requeririen. L'aparcament és un problema. Les actituts apriorístiques i a corre cuita davant de qualsevol iniciativa considerada (equivocadament, penso jo) com a modernitzadora, també són un problema. Pensem-ho bé. La plaçá Nova ja m'està bé com està, en tot cas es pot millorar.
/ nota: ICV-EUIA-EPM va demanar al govern que aquesta proposta fos retirada del ple municipal al·legant motius de procediment i no idoneïtat.

rescatat del blog de l'Àngel Pagès (sense demanar-li permís...perdona, doncs)

Anònim ha dit...

agraeixo que s'hagi extret el missatge anterior del meu blog, cap problema.
àngel

Anònim ha dit...

heu anat renovant personal, no?! jajaja

Anònim ha dit...

renovarse o morir, (ja pots riure), pocs partits com ICV o com EUIA han fet renovacions generacionals com les que aquests dos han fet.

Anònim ha dit...

Teniu una manera de fer molt variada i oberta, des de fora us saludo i vindré el dia de la dona treballadora

dolors

Anònim ha dit...

cada dia que vaig al local trobo cares noves, ahir quatre joves i el dimarts passat uns veïns i fa de ben pensar de pas a pas i es creix

independent no partit

Anònim ha dit...

VA OK!

Anònim ha dit...

bon treball el dia de ponencia de cultura de debó, ben fet