dimarts, de març 21, 2017

El camí del futur que volem per l’urbanisme de la nostra vilaQue Premià de Mar és un dels municipis més densos de Catalunya, ho sabem tots, de fet només és superat per quatre ciutats, Hospitalet de Llobregat, Badia del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. Ens queden molt poques oportunitats per intentar revertir aquesta situació i transformar la nostra població en un lloc més amable on poder-hi viure.

Tots hem passejat per alguns barris de la nostra vila i hem trobat a faltar més espais oberts, zones verdes i voreres més àmplies. Hem maleït l’urbanisme que hem heretat dels períodes anteriors d’especulació, quan el guany econòmic d’alguns passava per davant del benefici de tots.

Ara estem en un d’aquests moments en els que com a poble hem de decidir, ja que ens trobem en una cruïlla. Així doncs,podem agafar el camí que ens portarà de nou a afavorir l’especulació i a transformar antigues fàbriques, orgull dels treballadors i treballadores del poble, en supermercats i pisos, o per contra,podem fer un gir de 180 º i agafar el camí que ens marcava el POUM. El camí que ens ha de permetre crear un gran espai públic al centre de la nostra vila amb equipaments i zona verda, el camí que garanteix que les zones industrials continuïn sent o industrials o zones de serveis.

El cost de l’expropiació de Can Sanpere no ha variat el seu preu. No hem de tenir por de fer front a la seva transformació, hem de decidir si volem que dintre d’un temps, quan els futurs premianencs i premianenques caminin per la nostra vila, ens maleeixin per haver agafat el camí equivocat, o no.