dilluns, de novembre 20, 2017

Ni és un pacte, ni és per l'educació.


600.000€. La més gran de les partides del pressupost municipal és el que ens va costar que no es reprovés la regidora d'educació, per la seva mala gestió al capdavant d'aquesta àrea.

I és que han sigut molts els desgavells viscuts durant aquesta legislatura, la més greu de totes gairebé ens va costar el tancament d'una escola pública, davant la inacció del govern municipal, i de la regidoria en qüestió.

Les esquerres a l'oposició (ICV-EUiA, ERC i La Crida) hem tingut una actitud de mà estesa i col·laboració. També de denúncia. Hem fet propostes i hem mirat d'entomar els grans reptes a què hem de fer front en matèria educativa.Però la resposta sempre ha estat la demora en el temps i la no acció.

Així fa mesos que demanem treballar totes les forces polítiques en l'elaboració del mapa escolar municipal, una eina bàsica que ha de servir per dibuixar el futur dels nostres centres. Cal una segona escola bressol? - és evident que sí -.És interessant donar forma a un institut escola públic? Quantes línies necessitem a cada centre? Quantes de pública i quantes de privada concertada?

Són preguntes que cal respondre, i que tenen una importància cabdal. Però en tot el temps que portem demanant reunions de treball, planificació i coordinació amb la comunitat educativa, no hem trobat res.
Resultado de imagen de escola montserrat premia de mar

I així tornem al "pacte per l'educació", que no recull ni una sola línia referent al Mapa escolar, la fita més important per a aquests pròxims mesos.

Doncs això, el pacte inicialment el van impulsar CiU i PSC - el govern - i el van sostenir Cs I PP. Cs semblava disposat a fer costat a la reprovació de la regidora i la nefasta gestió de l'àrea, però va aprofitar l'avinentesa per negociar una GRAN partida per una proposta injusta i insolidària.

La mesura estrella.  Pagar els llibres de text a tothom.  Per igual.  Als que tenen molt, i als que no tenen res. Tractar a tothom igual per mantenir la desigualtat. La igualtat com a concepte absolutament injust.

Deixar de banda la possibilitat de destinar alguns d'aquests diners a altres objectius educatius, com activitats extraescolars que formin els alumnes pel futur, com robòtica i impressió 3D, donar alternatives a nois i noies que no acaben els estudis obligatoris...
A canvi Cs - i per descomptat el PP que dóna suport a totes les grans accions d'aquest govern de dretes que tenim - no van recolzar el que havia de ser un toc d'atenció a la regidoria d'educació.

I així arribem a aquest pacte, com una excusa per justificar una partida enverinada. 600.000€, el mateix pels que tenen molt i pels que no tenen res. Tant és així que als principals agents educatius, escoles i afas/ampas, no se'ls ha fet  protagonistes d'aquest projecte.  Tampoc al Consell escolar municipal, que tot i la necessitat de treballar aquests grans temes, fa més de MIG ANY que no es convoca.  No cal. Aquí es decideix tot als despatxos, en petit comitè.

Resultado de imagen de escola mar nova premia de marDesprés es presenta com un gran acord. Quan no podia haver estat més petit.
Dels VUIT centres de primària, només UN ha signat el "pacte". 
Quin fracàs, no? Doncs lluny de reconèixer l'error i rectificar, el govern manté la seva gran mentida, ho presenta com un pacte ampli i amb gran acord. Mentrestant, seguim sense posar-nos mans a l'obra, i el mapa escolar, si no el decidim nosaltres, el decidiran altres. Perdrem la millor de les oportunitats que tenim.

I com no es tracta de pensar i acordar les necessitats educatives del nostre poble, sinó de treure'n algun benefici, a última hora Cs i PP  tampoc l'han signat, que es veu que amb tot aquest tema de les banderes ara no els va bé.

Ni pacte, ni per l'educació.