dimarts, de juny 29, 2010

Zapatero exigeix sacrificis només a les classes populars

El 12 de maig el president Rodríguez Zapatero va enumerar tot un seguit de decisions que afectaven els sectors populars: pensionistes, treballadors públics, persones dependents, països que reben ajuts per al desenvolupament..., aquell dia es va acabar la imatge d’esquerres del Govern del PSOE, un govern que exigeix sacrificis només a la classe treballadora.

El grup d’ Izquierda Unida-ICV-EUiA vàrem votar contra el Real Decreto, no va ser un vot irresponsable, sinó plenament coresponsable amb els empleats públics, les persones dependents o les ONG.

En aquesta situació la Generalitat està obligada a aplicar les mesures decidides pel Govern central que no compartim. ICV-EUiA forma part d’un govern d’esquerres i estem convençuts que existeix una via més progressista d’aplicar aquestes mesures en tot cas doloroses.

Estem obligats legalment a aplicar la mesura de rebaixar el sou als empleats públics, però el Govern de la Generalitat garanteix la recuperació gradual del poder adquisitiu a partir de l’any 2013, sempre que l’economia hagi millorat. El govern català es nega a retallar les prestacions socials entenent que en moments de crisi aquests ajuts són més necessaris que mai. El govern incorporarà a les seves mesures una política fiscal pròpia: on s’augmenta l’ impost de matriculació als vehicles més contaminants, la lluita contra el frau fiscal, i l’increment del tipus màxim del tram autonòmic de l’IRPF a les rendes més altes.

Som conscients que no són les mesures que un govern amb més força d’ICV-EUiA hagués aplicat, però només aquestes mesures contribuiran a recaptar 75 milions d’euros amb els quals es poden finançar totes les escoles bressol durant un any.

No som ingenus i sabem que calen altres polítiques que afectin els sectors més rics, i en part responsables de la crisi. Es per això que el grup d’Izquierda Unida-ICV-EUiA va presentar al Congrés de Diputats una proposta de reforma fiscal, restablint l’Impost de Patrimoni, i destinada a discriminar les societats merament instrumentals de les productives, suprimint les SICAV que són una via per eludir les obligacions fiscals.

A més a més la Coalició d’Esquerres recolzarà activament totes les accions que vulguin fer els sindicats per reconduir aquesta política erràtica del govern inclòs la convocatòria de vaga general en contra de la reforma laboral. Val la pena recordar que el PP, en cas de governar, aplicaria mesures encara pitjors i que CIU va col·laborar amb la seva actitud “responsable” a l’aprovació del Decret al Congrés dels Diputats.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

"En aquesta situació la Generalitat està obligada a aplicar les mesures decidides pel Govern central que no compartim"


doncs millor abandonar el govern.

I.A.C./ USTEC afiliat ha dit...

...i el tripartit aplica els decrets de ZP per la qual cosa hi haurà vaga general i alguns partits aniran a missa i a la processó simultàniament. Com es menja?

Anònim ha dit...

amb sacarina

goteras ha dit...

muy mono ya ha llegao el anarquismo contra la politica

añado ha dit...

menos anarquistas y lanzallamas y más govern d'esquerres que falta hace cuando el lobo artur mas amenaza, no me gusta nada el rollete acrata ya dio su nota en el 36